Ämne: Spenatpaj
Visa ett inlägg
  #4  
Gammal 2006-07-21, 19:54
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Spenatpaj

Inte hittar jag "mitt recept" varken i kokbokshyllan eller på nätet där man ibland kan hitta sina egna recept. Finns massor på nätet men jag tycker att du kan göra ungefär så här. Värm ugnen till 175-180 gr. Klä en rektangulär form med filodegsblad enklare än med en rund obs! medelstor form ej ugnslåda. Pensa lite olivolja mellan varje blad och ta 2-3 lager till botten och kanterna.

Stek en stor gul lök i lite olivolja samt strö över basilika och lite örtsalt. Lägg ner 350-500 gr fryst tinad spenat baby eller vanlig. Koka till vattnet dunstat. Om det finns färsk är det bäst förväll den då enligt anvisningen och släng vattnet. Blanda sen ner den med löken enligt anvisningen för fryst spenat.Tar du färsk kan du ha lite mer spenat.

Ta av kastrullen från värmen och blanda ner 2 lättvispade ägg, 200 gr fetaost eller 100 gr fetaost och 1 dl keso. Krydda med ca 1 tsk torkad mynta eller färsk om du har. Peppra lite och salta event. Gillar du vitlök kan du blanda ner en finhackad eller pressad klyfta. Bred ut fyllningen i formen och täck med mera filodegsblad. Pensla lite olivolja mellan varje blad.

Grädda ca 25 min eller tills pajen fått lagom färg det tar inte mindre än 22 min och knappast mer än 30 min.

Eva
Svara med citat