Sv: Översättning om laktos fri kost
Jag har själv laktosintolerans av låg grad. Dvs att jag som de flesta laktosintolleranta tål en del laktos. I Grekland fungerar det oftast väldigt bra eftersom de använder mycket mindre mjölkprodukter än vi gör i Sverige. Själv tillför jag enzym vid de tillfällen jag vill synda och äta glass, vanlig grädde eller bara ha lite mjölk i min frappe. Jag har mycket god koll på var gränsen går och här hemma använder jag oftast låglaktosprodukter som är mycket bra i matlagning ex när jag gör min egen lammfärspaj med fyllning av grädde och ägg m.m. Jag tror inte din väninna kommer att få några problem. Grekerna har betydligt fler laktosintolleranta i befolkningen än vad vi har och det fungerar säkert bra att fråga på engelska eller titta i grytorna på den lilla tavernan som knappast tillagar sin mat i margarin även om den ovanan lär ha brett ut sig den sista tiden.
Eva
|