Visa ett inlägg
  #1  
Gammal 2006-08-28, 15:02
Annkis avatar
Annki Annki är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2005
Ort: Göteborg
Inlägg: 1 198
Standard Kolokithokeftedes

I torsdags hade Göteborgs-posten en artikel, "Minnen från en grekisk taverna" med div. recept; Där fanns bl.a. ett på Kolokithokeftedes - Zuccinibiffar, som jag prövade i helgen och som var supergott, vill gärna dela med mig av det. Jag tog en squash och en morot och 1/4 av resten av receptet. Hade endast mynta hemma så de andra örtkryddorna uteslöt jag, men gott blev det i alla fall. Av det blev det tolv ganska stora biffar.

1 morot, 4-5 zuccini eller squash (ca. 1 1/2 kilo)
1 stor gul lök, 5 vitlöksklyftor
1 dl. finhackad bladpersilja
1/2 dl. finhackad färsk basilika
1/2 dl. finhackad färsk mynta
1/2 dl. finhackad dill
4 ägg
5dl. ströbröd
3 1/2 dl. vetemjöl
havssalt, nymalen svartpeppar, riven muskot
500 g. fetaost
olivolja

Skrapa moroten och riv den grovt tllsammans med zuccinin.Svep in grönsaksrivet i en handduk och krama ur så mycket vätska som möjligt. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda i en bunke med grönsaksrivet. Tillsätt örter, ägg, ströbröd och vetemjöl. Smaksätt med salt, peppar och riven muskot. Riv i fetan och blanda väl.
Forma smeten till biffar. Hetta uppganska mycket olja i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor i omgångar.

Ann-Kristin.
Svara med citat