Hemma under sommarhalvåret äts frukosten på "lilla altanen", oftast ett par mackor med olika pålägg, gärna med Norrbottens tomater (godast av de svenska

) och basilikablad. En och en annan löskokt ägg blir det också ett par gånger i veckan. Drycker: té med honung och någon god juice.
Ibland blir det turkisk eller grekisk joghurt med tillbehör också!
På vintern byter jag joghurten till fullkornsvälling (fixar inte gröten på morgnarna, tyvärr).
I Grekland blir det självklart bröd från bageriet (helst har någon morgonpigg medresenär hämtat det

), fetaost eller smältost ("Glada kossan"), ibland även skinka direkt från charken och självklart de underbara tomaterna! Då och då äts även joghurt i lösvikt eller den fetaste "Total" med tillbehör.
Drycker: oftast stark nescafé med varm mjölk, ibland té med honung, juice.
Ivi
-Långfrukost, helst på en solig altan (hemma) eller halvskuggig sådan (i Grekland) tillhör livets goda stunder!