Sv: Halloumi
Observerte en gresk venninne som stekte ost her om dagen. Hun drysset et tynt lag hvetemel over osten, og stekte den på godt oljet grillpanne. Flere triks enn det var det ikke, og osten ble kjempegod! Hvis jeg skulle servert osten som forrett ville jeg lagt den oppå noe grønt, slik at det ikke blir for tungt. En enkel liten salat av cherrytomat, bittelitt strimlet rødløk og rucola med olje- og sitrondressing, for eksempel.
Det passer fint med fisk og salat etter dette. Du kan jo lage ovspoteter på gresk vis også. Da skreller du poteter og skjærer dem i båter. Legg dem i godt oljet langpanne, ringle mer olje og sitronsaft over, samt salt, pepper og tørket oregano. Presset hvitløk er også godt oppi, bland den med litt olje før du heller det over, så den ikke brenner. Legg noen sorte oliven mellom potetene og stek ved 200 grader i 40 minutter, eller til potetene er gyldne og møre. Ta pannen ut en gang under steketiden og snu på potetene.
|