Citat:
	
	
		
			
				
					Ursprungligen postat av  Netwolf
					 
				 
				Nu blir jag chockad!    Tanken har inte ens slagit mig att den kan vara dansk.  
			
		 | 
	
	
 
Tyvärr men så är det - än så länge vill säga. Om fetaosten varit mer åt det krämiga hållet har det med all sannolikhet varit dansk ko-ost du ätit. Även grekiska restauranger här i Sverige serverar dansk ko-ost istället för den grekiska fetaosten. Den får ju ännu några månader kallas för feta och så är priset ett helt annat än den ursprungliga formen.
 
Numera kan du i de flesta större livsmedelsbutiker köpa den grekiska varianten. Märken som Fage och Fontana är de som jag köper mest av. 
 
Om ni inte provat getost (Fontana) - Gör det, den är jäkligt god 

 Bred smör/margarin på rostebröd och eller grekiskt vitt bröd och smula därefter över getost innan de sätts in i ugnen - Gudomligt gott 
 
 
//Zanét