![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]()
Hej
Lite nyfiken på priser på lunch, middag osv. Tex min flickvän som är fullkomligt galen i skaldjur, bläckfisk, fisk osv. Nån som har nåt exempel på middagspris? Vad kostar en flaska vin till middagen? Vad kostar en grekisk sallad? Gyro i bröd? Öl på restaurant? Öl/vin i lokala affären? Det varierar väl en del mellan öar och områden, men på ett ungefär? |
#2
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() Priser på fisk. Menyn är från en av mian favorittavernor på Tilos. ![]() Goda maträtter från samma taverna. Den heter Armenos. |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Kalamari däremot, är en stående beställning varje lunch. Mmmm, så gott! ![]() /Netwolf |
#4
|
||||
|
||||
![]()
På tavernan The Lucky Horse Shoe i Petra på Lesbos åt jag färsk fisk till riktigt bra pris annars är det för dyrt för min plånbok i Grekland. Beror väl antagligen på att Medelhavet är ganska utfiskat.
Långkoksrätterna samt många grönsaksrätter är mer prisvärda. På Koh Lanta i Thaland åt jag färsk fisk flera gånger i veckan till mycket bra pris. Perfekt resmål för fisk och skaldjursälskare. ![]() Eva |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Ett solkigt "paradis" enligt min mening! Jag föredrar Grekland framför Thailand! Jag skulle aldrig känna mig trygg där, jag betalar hellre mer för fisken!
![]() http://www.aftonbladet.se/nyheter/ar...?service=print Yanna |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Håller fullständigt med dej Yanna Thailand har aldrig lockat mej.
Betalar hellre mer för fisken i Grekland (Tror jag kan äta färsk fisk varje dag i Grekland mot priset av en resa till Thailand). |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Grillede eller friterte ferske små fisker - gavros, sardheles eller maridhes - er rimelig, og kombinert med en gresk salat er det en ypperlig lunch for to når man blir "fiske-sulten".
Sjøtunge - glossa - er også billig sammenlignet med annen fisk, men den er sikkert frosset og ikke fersk? |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Hej
Vi äter aldrig fisk i Grekland mest pga vi inte tycker den är god. Vi är från Göteborg och är bortskämda med underbart god och färsk fisk. Däremot äter vi bläckfisk och skaldjur. Vi älskar meze och grekisk husmanskost. Åse |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Som du sett ovan drar det ofta iväg med priset om man äter fisk och skaldjur. Vi är också fisk-och skaldjursälskare och försöker ibland kosta på oss det. Och som sagt kalamares och grillade räkor är oftast hyfsat pris på.
Men ...... mitt tips blir istället det som är vår absoluta passion när det gäller uteätande i Grekland. Det blir nästan alltid en meze-mix på bordet när vi ska äta. Dvs ett antal olika smårätter som vi sedan delar på. Det kan t ex vara en greksallad, en saganaki, en friterade succini till lunch. Är det till middag på kvällen så åker det in lite flera, kanske mussels saganaki och shrimps saganaki etc (så blir det ju lite skaldjur ändå), samt alltid alltid alltid både till lunch och middag tzatsiki. Mmmmmmmmmm nu vattnas det i munnen! Och som sagt .......... .......... en portion Marides eller Atherinas till lunch är ju inte heller dumt, särskilt om det sköljes ned med iskall Retsina eller ouzo och ett glas vatten. ![]() Senast redigerad av Masse den 2012-03-03 klockan 21:56. |
#10
|
||||
|
||||
![]()
Tack för alla svar! Blir att fylla plånboken lite mer bara =)
|
#11
|
|||
|
|||
![]()
Synd ni som undviker fisk för att den är "dyr". Färsk fisk i Grekland är oftast gudomligt god. Även för er Göteborgare
![]() Den grillas ju oftast och serveras enkelt med en citronklyfta och en sallad. Eftersom man väger fisken innan den tillagas har man hela tiden kolla på vad det kostar. 200-300g fisk brukar vara en lagom portion och oftast blir det då inte så fruktansvärt dyrt. Synd att avstå från god mat. Ett par fiskmiddagar ingår alltid i min resebudget! |
![]() |
|
|