![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Hej!
Jag ska bjuda hem goda vänner på middag (som ej varit i Grekland). Jag tänkte göra skordalia, tzatziki, melitzanosalata, cheese saganaki, filodegsinbakad feta med honungsvinägrett, greksallad. Nu undrar jag någon har något bra tips och recept på något varmt och lite mer rejält? Någon som går att laga i förväg. Tack på förhand! /jeanette |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Mmm, høres deilig ut!!!
Jeg klipper fra et svar jeg ga juliaa i går: Stifado eller mosxaraki kokkinisto. Dette er gryteretter, og de kan med fordel lages dagen i forveien, og bare varmes opp igjen. Bifteki fylt med feta (eller fetaostbiffar). Disse kan du også lage på forhånd og varme opp i ovnspannen. Moussaka kan du lage klar dagen før, og bake den like før dere skal spise. Disse og flere oppskrifter finner du i menyen til venstre, under "Om Grekland". Soutsoukakia, en slags kjøttboller i tomatsaus. (Oppskrift kan du få av meg.) Og igjen, du kan lage det dagen før, om du vil. Små greske kjøttboller/keftedakia uten saus er jo også en mulighet. Brød serverer du selvsagt også til! Lykke til ![]() |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Toppen, tack för tipsen. Smart att göra den "större" rätten i förväg.
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
Hej,
Jag satt o sög på denna karamell ett tag, men ett tips är att man ju beställa en del rätter på grekisk restaurang för "take-away", t.ex. taramosalata, eller liknande rätter. Ring o kolla med din lokala grek(iska), han/hon ställer säkert upp... ![]() ![]() ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
I det senaste numret av Ica:s buffé tidning finns ett recept som heter "snabba färsrutor med medelhavsfyllning" det kanske kan vara något?
Mvh Ann som känner sig lite sugen att testa receptet själv |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Testade färsrutorna. Supergoda! Med klyftpotatis och grekisk sallad till så blir de grekifierade.
|
#7
|
|||
|
|||
![]()
Jag ska genast kolla upp det receptet. Ska bli så roligt att laga Grekiskt igen, dom som kommer på middagen är mkt goda men relativt nya vänner, som är riktiga "gormander". Men jag tänker inte ha ångest för det, jag/vi bjuder på det vi gillar!
|
#8
|
|||
|
|||
![]()
Fortsätter på den här tråden. Någon som har ett bra recept på Garides Saganki?
|
#9
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Karin som börjar bli hungrig ![]() |
#10
|
|||
|
|||
![]()
Jag börjar också bli hungrig, har hela menyn klar för mig, men så sista stund kom jag på Garides Saganaki, det är ju så gott. Har hittat en del recept på nätet, det är väl bara att testa.
PS: Potatisarna låter smarriga ![]() |
#11
|
|||
|
|||
![]()
Jeg har lært å kage garides saganaki av en gresk venninne. Vi lager den slik: (Dette er nok til to)
Stek en liten hakket løk i olivenolje, tilsett 2 fedd pressede eller finhakkede hvitløkfedd til slutt. Hell over et lite glass hvitvin, og la det koke nesten inn. Ha oppi en spiseskje eller to tomatpuré og 2/3 av en boks tomater. Krydre med pepper og litt salt (saltmengden avhenger av hvor salte rekene er). Noen ganger har vi også oppi bittelitt chillipepper. La dette koke en stund, ca en halv time, under lokk. Så skal rekene oppi. Vi pleier å bruke ferske, kokte, rensede reker, for å slippe at det blir så sølete når vi spiser. Tilsett disse sammen med litt hakket persille. Bare varm rekene opp, de må ikke koke, da blir de seige. Ta pannen av platen og dryss over biter av fetaost. La det stå litt, så fetaosten liksom blander seg litt med sausen. Sausen kan du lage ferdig på forhånd, varme opp når deres skal spise og tilsette reker osv som beskrevet over. PS: Det er lurt å smake på tomatsausen før du tilsetter rekene. Har du brukt en syrlig hvitvin og syrlige tomater blir også sausen for syrlig, så da må du tilsette litt sukker. Senast redigerad av Admirala den 2010-01-26 klockan 14:10. Anledning: PS |
#12
|
|||
|
|||
![]()
Jeg liker også "klyftpotatis". Jeg lager dem som karinafp, men har også litt sitronsaft over før jeg setter dem i ovnen. Imidlertid er det pommes frittes/french fries som er den fortrukne poteten blant mine greske venner, så jeg har måttet lære meg det også. Det er jo ikke vanskelig, men jeg pleide å være redd for den varme oljen - tenk om den begynte å brenne! Trikset er å ha et lokk som passer til pannen de stekes i, og ikke bruke kjøkkenvifte. Skulle det flamme opp vil du ikke ha ilden opp i vifta, men kvele den ved hjelp av lokket.
Trenger kanskje ikke legge ut oppskrift, men her er nå en: Varm masse solsikkeolje opp i en vid panne med høye kanter. Den er varm nok når det bruser heftig rundt skaftet på en treskje, eller prøv med en potetbit. Mens oljen varmes opp, skreller jeg poteter og skjærer dem i tykke strimler. Grekerne salter dem før de legger dem oppi frityroljen, det gjør ikke jeg. Så er det bare å steke til potetene får fin farge, rør av og til. Når de er klare skrur jeg av varmen, og øser potetene med hullsleiv opp i et fat med kjøkkenpapir så de blir litt mindre fettete. Salte og spis. Pommes frites-eksperter anbefaler å først halvsteke potetene, ta dem opp og så steke igjen, men det gidder ikke jeg, og har aldri sett en greker gjør det heller. Sikkert sånne fine ting de driver med i Frankrike ![]() |
#13
|
|||
|
|||
![]()
Jag måste bara berätta att middagen blev mycket bra! Menyn bestod till slut av (allt givetvis hemlagat
![]() ![]() Längtan är stor nu till sommarens resor, tampas fortfarande med ångesten att ev överge Skiathos detta år, vi får väl se. /Jeanette |
#14
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ojojoj! Vad jag blev sugen nu! Längtar till 26 maj då jag åker till Kalymnos. Då blir det Saganaki cheese hos Alexi på Smugglers... och skordalia på restaurang Plaka på Telendos, som har den absolut godaste skordalian som jag ätit! Tror jag måste försöka få med mig lite hem... /Eva |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|