Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #1  
Gammal 2007-04-08, 10:53
monica monica är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: stockholm
Inlägg: 930
Standard Stora ätardagen

Vaknade av att grannarna och deras släkt och vänner började grilla sina 2 lamm kl. 8 i morse. Lite tidigt med tanke på att vi kom isäng 3.30 i natt.

Efter kyrkan i natt skulle det ätas hos svärmor som brukligt är varje år.
Så vi kom isäng sent som sagt.

Min dotter och jag har inte färgat äggen röda som det görs här, nej vi har gjort det konstnärliga och målat dem för hand.
Tog hela torsdag eftermiddag eftersom vi kokar ca 20 ägg.
Grannarna och släkt tycker att de är urtjusiga vi vill nästan inte äta upp dem, så vi har dem som dekoration på påskbordet i dag tillsammans med helgrillad katsiki, lukterna sprider sig i området och alla spelar glad grekisk musik.

Vädret är det inget fel på heller, strålande sol från en klarblå himmel och idag blir det varmt.

Nu börjar det lukta från min potatisgratäng i ugnen, släktens favorit.
Sedan jag gjorde den första gången vill de alltid ha den, med mycket vitlök.
Jag har även gjort en liten Jansson, lite svenska grejer måste oxå vara på påskbordet.

Nej, nu går jag ner, folk börjar samlas och det bjuds på tsipouro med tillbehör, bäst att hålla sig framme.

Kali orexi

Monica
Svara med citat
 

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 21:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT