![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
I helgens DN skriver matskribenten Elin Peters så här:
”Jag har inga problem med att förhålla mig till att mycket av det jag äter har varit levande, kanske har haft päls, gulliga mjuka öron eller skuttat omkring och kikat nyfiket på maskar och blad. Men när maten stirrar på mig, med glasartade döda ögon, då har jag svårt att svälja.” Samma sak skrev Netwolf tidigare i här forumet. Själv har jag inga problem att äta mat som tittar på mig, men ju mer jag funderar på det, ju närmare kommer jag samma ståndpunkt. ![]() På bilden ser ni en tallrik med svärdfisk som jag åt på Blue House Restaurant i Loutro på södra Kreta. Svärdfiskfile serveras aldrig med ögon, i stället hade kocken för säkerhet skull lagt dit andra ögon. Maten var god, men jag kände mig väldigt iakttagen när jag åt den. Hur är det med dig? Har du svårt att äta mat som tittar på dig? |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Faktiskt inte, det räcker med att det är gott!
// KR |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Ja, det är ju det viktigaste.
![]() |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Som nordmann må jeg da opplyse om retten SMALAHOVE som spises spesielt på vestlandet. Det er røkt, saltet og kokt sauehode med øynene på plass. Dette er en delikatesse for dem som er vant med det, og noen andre.
Når det så gjelder fiskeøyne, så spiser folk (gjerne nordfra) kveitehode og uerhode. Senest i går kokte jeg dette, med øynene på - de trillet forresten litt av under tilberegningen!! OBS: Jeg spiser ikke dette selv ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
... det skulle jag aldrig kunna äta! ![]() |
![]() |
|
|