Citat:
Ursprungligen postat av Elisabet
Hur menar du? Menar du bara på tavernor?
I bagerier förr tyckte jag att man bara hittade ljust och ofta sötat matbröd, men numer finns det ju för det mesta även grovt bröd i bagerierna.
|
Menar mest brödet på tavernorna. Bageriernas sortiment bryr jag mig inte så mycket om. Köper bara bröd vid enstaka tillfällen. Föredrar enbart yoghurt och frukt eller en god omelett till frukost. Tavernornas bröd görs kanske på mjöl som malts på annat sätt idag. Gräddas i andra ugnar och smakar mest bake-off med vissa undantag. Förr gräddades brödet oftast i vedeldad ugn och hade en annan konsistens även om det var vitt.
Rörorna som någon skrev om äter jag inte så mycket av, Tsatziki har aldrig tillhört mina favoriter. Tzatsiki och grillspett har jag aldrig förstått tjusningen med. OK Fava kanske är en röra för det slinker det ner många tallrikar av under en semester. Istället för röror äter jag sallader av olika slag, gigantes, ungsbakad feta, kokta eller ungsbakade rödbetor, imam, citronmarinerade kikärter, friterad zucchini, friterade zucchiniblommor, briam, getost, gröna bönor med citron, kokt zucchini med kokt potatis, tomatbollar, ostbollar, zucchinibollar och naturligtvis ostsaganaki. Till huvudrätterna behöver jag inte heller något bröd bara jag slipper den friterade potatisen till köttet, kycklingen eller killingen och får den kokt eller ungsbakad så är dagen räddad. oj vad sugen jag blir på grekisk mat.
Eva