![]() |
|
#22
|
||||
|
||||
|
Citat:
Det har slunkit ner en och annan av bägge sorterna genom åren och jag har hört lite om dem.... Något som inte innebär att det stämmer eller är en absolut sanning... Tsipouro är det vanliga hemkörda i Grekland. Utom på Kreta. För där heter det Tsigoudia... Som då också är hemkörd. De skiljer lite i smak då man säkert använder lite olika råvaror. Och det är faktiskt tillåtet med hemkört under vissa omständigheter i Grekland! Raki, precis som Ouzo, däremot är en "officiell" sprit som normalt sett görs i fabrik. Men även där finns det ju olika smaker. Jag hade vid ett tillfälle både Tsipourou och Tsigoudia hemma och hade en alldeles egen provning... En minnesvärd kväll på min ära... Det är lite som att välja mellan Pest och Kolera... Ingen kan komma och säga att någon av dem smakar gott! Fotogen. Eller flygbränsle som Arne brukar säga... Det smakar ju inte Absolut eller Stol direkt... Det är smaker man måste vänja sig vid. Udda, men på något svårförklarligt sätt så finns det en känsla, och en stämning, i att dricka dessa drycker. Speciellt hemma. Man drömmer sig tillbaka.... Lite självplågeri kanske? På något sätt är det kanske lite självplågeri att dricka dem på plats också...? ![]() Citat:
Detsamma gäller faktiskt den "Svenska" snapsen! Vanan att ta den direkt ur frysen och dricka alkohol som håller minusgrader är inte bara farlig, det är urdumt. Då dricker man av någon annan anledning.... Då är det nog bara "yrsla" man vill åt... För den smakar inget...Citat:
Citat:
Fan. Nu blev jag både hungrig och törstig...
|
|
|