Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #7  
Gammal 2012-08-12, 11:56
Frappes avatar
Frappe Frappe är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Norra Sthlm, Nea Makri/ Nea Pendeli Athens Grekland
Inlägg: 1 712
Standard Sv: Okra

Okra är gott ( bamies) jag gör dem oftast i ugnen om man tvättar dem o låter de ligga i vinäger försvinner det där sliskiga... använd Okra i Briam okra, aubergine, morötter, zuccine, potatis, lök, vitlök och passerade tomater salt,peppar oregano olivolja låt stå i ugnen ca 40 min 220 g. Sen brukar jag använda dem tillsammans med kyklingfile i ugn okra, potatis, vitlök och passerade tomater samt kryddor. Om du vill koka gör som fasolada men som sagt viktigt att låta dem ligga i vinäger minst 30 minuter. Då brukar jag fräsa rödlök, vitlök salt peppar sen häller jag över krossade tomater( fast godast blir om man använder färska tomater) och tomatpure, låter puttra ner med okran vatten så det täcker och olivolja och persilja. Ca 45 min på spisen.

Camilla
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 12:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT