![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
500 gr fillodeg ca 500 gr fryst spenat 1 gul lök, hackad 1/2 dl (drygt) hackad persilja 1 tsk mynta 200 gr fetaost salt peppar 1 ägg olivolja Fräs löken lätt i lite olivolja i en kastrull. Lägg i den hackade frysta spenaten, låt den sakta koka upp och låt den koka på svag värme tills det mesta av vattnet dunstat av. Ta kastrullen av värmen. Blanda ner ett lätt uppvispat ägg, persiljan, mynta och fetaosten smulad. Salta och peppra. Var försiktig med saltet, smaka först av fetaosten - är den salt kan saltet uteslutas. Pensla en rektangulär eldfast form (ca 25x 30cm) med olivolja. Klä formen med hälften av fillobladen (ca 6 st). Ta ett filloblad i taget och pensla med olivolja mellan varje blad, bladen kommer att hänga över formkanten. Häll i fyllningen och bred ut den. Vik in kanterna av fillodegen (pensla lite i vecken) för att fyllningen ska hålla sig på plats. Täck över med resterande filloblad och pensla mellan varje blad med olivolja. Grädda i 180° ugn i ca 25-30 minuter, tills den är vackert gyllenbrun. Huruvida man kan frysa dem vet jag inte till 100%, men de säljs ju i fryspack här... Lycka till! //Kikh |
|
|