![]() |
#11
|
||||
|
||||
![]()
Onsdag 16 Januari. Nea Chora
Vacker men kylig morgon här i Nea Chora. Efter samråd med Kenneth i Almiryda överenskom vi att flytta besöket till torsdag, i stället för som först planerats till onsdag. Igår vid lunchtid tog vi en taxi hit till Nea Chora och Hotel Stelisia.( 6 € ) Vi erhöll en fin studio en trappa upp med balkong och havsutsikt som utlovats vid bokningen. Vi får här betala 28 € natten för de fyra nätter vi ska husera här. Ett bra pris då AC ingår. Rummet är rätt stort och försett med en gammal äkta ”Horhusfläkt” i taket. Fin toalett med dusch. Ett kylskåp samt lite porslin och en vattenkokare. Balkongen räcker gott till för två personer, stolar och ett litet runt bord. Bokningen skötte vi på distans via Booking.com. När vi vid lunchtid hit anlände hade temperaturen ökat till 20 grader drygt och alla satt vid uteborden på granntavernan. Ankorna simmade i den lilla hamnbassängen och fiskargubbarna ordnade med sina nät inför kvällens utläggning. Vi noterade därtill att fyra personer i god prnsionsålder var ute och simmade i viken. Eftersom de låg i och kajkade i dryga halvtimmen kunde vi förstå att det nog var hyfsat varmt i vattnet här Middagen avåt vi på Taverna Tó Megazaki ett hundratal meter bortom vårt hotell. Det var samma Taverna där vi sammanträffade med Paul och Lisbeth ((Pollebosse) vid vid vår ankomst till Kreta/Chania den 15 December. Nektarina i köket kände genast igen oss och hälsade välkommen tillbaka. Vi ombads skicka en hälsning till Paul och Lisbeth. Maten på denna taverna är i en klass för sig. Nu så här i vintersäsong var menyn enbart på grekiska, men Nektarina hjälpte oss med översättning till Engelska. Notan stannade på 21 € inklusive ett krus vitt. Vi har kunnat konstatera att kostnaderna per dag för mat och dryck skiljer sig markant mellan sydsidans Paleochora och nordsidans Chania. Vi landar här på snitt av 35 €, alltså tio mer än i Paleochora. Under vår måltid kunde vi skåda hurusom en yrkesfotograf riggat upp en gammal stol just vid strandlinjen nedanför tavernan. Fotografen hade en kamerautrustning icke av denna världen. Kameran var i prisklass runt 60.000 Sek, och så tillkom stativ samt en väska med tillbehör. Mannen fotade oupphörligt ända fram till det mörknade. Motivet för hans idoga fotograferande var för oss helt obegripligt, men det är kantänka detta som skiljer yrkesmannen från amatören... Så var det dags för oss att gå tillbaka till studion för en timmes balkongsittning innan vi nattade oss. Lite bilder från gårdagen ligga strax inne i galleriet under ”Onsdag 16 Januari” Arne och Birgitta |
|
|