![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]()
I torsdags hade Göteborgs-posten en artikel, "Minnen från en grekisk taverna" med div. recept; Där fanns bl.a. ett på Kolokithokeftedes - Zuccinibiffar, som jag prövade i helgen och som var supergott, vill gärna dela med mig av det. Jag tog en squash och en morot och 1/4 av resten av receptet. Hade endast mynta hemma så de andra örtkryddorna uteslöt jag, men gott blev det i alla fall. Av det blev det tolv ganska stora biffar.
1 morot, 4-5 zuccini eller squash (ca. 1 1/2 kilo) 1 stor gul lök, 5 vitlöksklyftor 1 dl. finhackad bladpersilja 1/2 dl. finhackad färsk basilika 1/2 dl. finhackad färsk mynta 1/2 dl. finhackad dill 4 ägg 5dl. ströbröd 3 1/2 dl. vetemjöl havssalt, nymalen svartpeppar, riven muskot 500 g. fetaost olivolja Skrapa moroten och riv den grovt tllsammans med zuccinin.Svep in grönsaksrivet i en handduk och krama ur så mycket vätska som möjligt. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda i en bunke med grönsaksrivet. Tillsätt örter, ägg, ströbröd och vetemjöl. Smaksätt med salt, peppar och riven muskot. Riv i fetan och blanda väl. Forma smeten till biffar. Hetta uppganska mycket olja i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor i omgångar. Ann-Kristin. |
|
|