![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Jeg liker hvite, faste fisker best, og de må være så store at det går greit å lage beinfrie fileter.[/quote]
tex breiflabb :heter peskatritsa på gresk skate heter-manta ,makrel heter skoubri o jag tror att sill heter renga Havsabborre vet jag inte vad det heter på norska men rofos heter den på grekiska, akkar heter sopi det bör väl räcka för en rätt så läcker måltid hälsn/ magnusu
|
|
#2
|
||||
|
||||
|
tillägg!. file från stora fasta fiskar. pröva: rofos. bra men svår att grilla man måste passa på den så att den inte bränns eller blir för torr. Lambraki. enligt mig den bästa fisken stekt eller grillad. lever i närheten av sött vatten, eller bräckvatten . (såvittjagvet). skorpios finns olika sorter brunsvart eller röd. föredrar den röda gör med spec sås sk. bourdeto (korfu).nu kom jag på vad havsgädda heter;loutsos. o för att inte nämna smerna som heter murena på svenska muireel på engels. smakar kyckling kokt. annars har vi småfiskar som man äter som godis gavros lithrini. /häls magnus u
|
|
#3
|
|||
|
|||
|
Tusen takk, Magnus
Her saa det ut til aa vaere mange gode fisker, skal printe ut, handle og snart lage meg en god fiskemiddag eller ti
|
![]() |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|