![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Jag undrar om det här med "skorpan" i botten är något nytt...? Jag har inte fått det förr,vare sig på kreta ellar i övriga grekland, men fick det nu på flera ställen. ![]() |
#2
|
|||
|
|||
![]() Citat:
På Kalymnos 2003 fick vi en förklaring till "skorpan". De män som förr i tiden reste iväg i båtar för att fiska tvättsvamp, de fick med sig detta bröd som skulle räcka längre än mjukt bröd. Det skulle blötas upp och på sätt bli "mera" därav. Om jag nu minns rätt om detta förstås. Det finns nog en helt officiell version. Hasse |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Inget nytt påfund alltså....vi fick även vid något tillfälle små kuber av denna skorpa att doppa i svart olivpate´(typ tapenad) innan maten...riktigt gott faktiskt! Malin |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Var också nyligen på Kreta. Så som vi fick in salladen så var om jag inte minns fel en vanlig choriatiki utan skorpor men det fanns varianter "med" skorpor... vad den hette kommer jag inte ihåg... men det var nå´t liknande har jag för mej. Men det kan säkert variera från ställe till ställe.
//Camilla. |
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Salladen hade jag ju ätit upp ![]() Riitta |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|