Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #2  
Gammal 2008-10-11, 19:24
litentuvas avatar
litentuva litentuva är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2008
Ort: Sthlm/järfälla
Inlägg: 1 795
Standard Sv: Tsatziki

Jatg tror att det är gurkmeja som gör riset gult, om det vore saffran skulle det nog kännas.

Min tzatsiki gör jag på följande vis:

1 hink grekisk yogurth (finns i mjölkdisken, innan dess tog jag naturell yogurth och silade ett par timmar i kaffefilter för att få den tjock)

Minst en halv riven gurka som jag kramar ur i en kökshanduk för att få bort vätskan.
2-3 mtsk olivolja

vitlök efter behag i mitt fall ca 5 klyftor, fingackad!

Salt och peppar

Rör ihop och låt gärna tzatsikin stå och dra ett dygn eller två innan den ska serveras!

Kali sas orexi! (smaklig måltid!)
Svara med citat
 

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 12:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT