Citat:
Ursprungligen postat av Peter
Stick lite hål i lamsteken och tryck i färsk timjan. Rätt så mycket. Salta och peppra och bryn steken runt om i en gryta eller stort stekjärn. Lägg den på en plåt med höga kanter och stoppa in den i ungnen. Kolla i en kokbok i vilken temp och hur länge den ska vara inne. Beror på storlek och din smak. Använd gärna en stektermometer. Servera med tex potatisgratäng och lite sallad.
|
Jag vill ha steken späckad med vitlök och rosmarin, salt och peppar runt om förstås. Stek i en stekgryta så att du kan sätta på locket när den är färdig för att bevara dess saftighet. Använd en stektermometer, står på den vid vilken temp lammsteken är färdig. Servera med ugnsrostade grönsaker.. alltså.. stek klyftad potatis, klyftad rödlök, strimlad zuchini, paprika, strimlade morötter i en långpanna i ugnen. Gärna en god gräddsås till detta... och eller tzatziki. Mums...