![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Vi har köpt en flaska idag i Halmstad (fanns 5 kvar efter vårt köp) och har precis provsmakat före maten..Väldigt torrt, men MYCKET smak..
En positiv överraskning jämfört med Mountain Sun som vi fortfarande har 2 flaskor kvar av och som vi inte gillade sådär jättemycket... Jag ska se om Lund har flera flaskor i veckan....117 kr är ju några kronor ![]() Lissi |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Tack för tipset!
Satt perfekt! Oj vad det smakade Peloponnesos drömmer mig tillbaka till i somras då jag åkt runt på Peloponnesos i en hel månad. Grekisk Kyckling med timjamskryddad klyftpotatis och en god tzatziki kan kvällen börja bättre. Rolf ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eva |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Rödviner är oftast torra!
Jäsningen pågår tills allt socker i musten är borta - röda viner är alltså i regel torra. Även efter jäsningens slut låter somliga vinmakare vinet laka ur skalresterna (macerera) i jäskaret - för att få ut ytterligare färg- och smakämnen. Nu är det att hälla av vinet från skalmassan. Vinmakaren kan hälla vinet på en ståltank - som inte ger någon karaktär - eller på ekfat av olika ålder och storlek. Oavsett vilket, får vinets aromer en chans att "gifta sig". Den kvarvarande sörjan av skalrester kan pressas, och detta pressvin är strävare och mörkare än det självrunna vinet. Pressvinet kan blandas i det självrunna vinet för att ge mer smak och strävhet. Vinmakaren står nu med olika ståltankar eller ekfat, fyllda med vin från olika jäsningar av druvor som växt på olika platser. |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Intressant läsning tack. Jag har nog gjort en egen tolkning av torrt.
Eva |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Har en tredje flarra som väntar i vinstället
![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Hinner jag in i morgon kan jag kolla om den andra flaskan finns kvar.
![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|