![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Så här bjuder man även hemma i grekiska hem, många olika rätter, aldrig en tallrik med bara en huvudrätt.
Nej, det äts friskt från alla tallrikar. Hade några vänner hemma i lördags, det kan bli att man står och lagar mat hela dagen Ibland kan det bli jobbigt för fantasin tryter men man får improvisera. Man brukar börja med Whisky eller vin och lite nötter till när gästerna kommer. De brukar komma vid 9 tiden på kvällen. Vid 11 plockas alla smårätter fram sedan äter man i timmar, någon efterrätt brukar inte förekomma i min bekantskapskrets. Men är det namnsdag brukar tårta finnas med En huvudtallrik är ju ganska tråkigt egentligen, den tar ju slut så fort när man sitta i timmar och plocka lite i taget från alla tallrikar. En grek dricker ju aldrig om han inte har något att äta till, undantaget Whisky då med lite olika nötter till. Monica |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Tack för det, Monica! Intressant att läsa om hur det är för dig som bor "där borta". Ja, och man äter ju väldigt sent. Mysigt! Tungt blir det hur som helst med att tillreda all mat.
Mvh P ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Vad gott det låter med alla de där mezerätterna... mmmm. Vi skulle äta lite mera så här hemma i Sverige också. Varför bara till jul och påsk?? Det är ju ett jättebra sätt att umgås på. Istället för alla dessa chips, godis, mm som vissa dukar upp till en festkväll.
Det händer ibland här hemma att jag gör några smårätter bara för att jag tycker det är så gott med lite olika rätter att ta av. Då kan det bli blandat svenskt och grekiskt vilket jag tycker går alldeles utmärkt. //Monica S |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() Försöker testa nya saker varje resa som sen får inspirera här hemma i väntan på nästa tur, hur ska man annars klara sig ![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|