![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Jag vill först helt instämma i tidigare talares synpunkter om grek-kaffe. Det tillhör mina favoriter och är bland det första jag intar när jag kommer till Grekland, och ett absolut villkor är att det är utan socker. Dock har det i mitt fall alltid varit intaget på lokala näringsställen, aldrig egenhändigt kokt. Däremot har vi en liten variant på kaffebryggare som är bekymmersfri både vad gäller vikt och utrymme i bagaget. Vi tar helt enkelt med erforderligt antal paket bryggkaffe, kaffefilter och inget mera. Väl på plats går det inte lång stund förrän första 1,5 liters vattenflaskan i plast är tömd. Skär av den översta delen, c:a 1 decimeter, sätt den uppochned med pipen nedåt i kaffekoppen, sätt i kaffefiltret och lägg i kaffet. Sedan är det bara att i lagom takt (=försiktigt) hälla i det uppvärmda vattnet och efter hand flytta över "bryggaren" till nästa kopp. Vid något tillfälle när plastflaskan varit ovanligt tunn och vattnet ovanligt hett har plasten haft en benägenhet att mjukna/smälta, men för det mesta fungerar det utmärkt. En uppfinning som kom till när vi råkat glömma vanliga bryggtratten hemma. Man tager vad man haver. / ![]() |
#2
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Om ni kollar "Under resan - Vattenflaskan" här på Kalimera kan ni få fler roliga tips på vad man kan använda en enkel flaska till! Företom dessa tips och som tillägg till Jannes kylklamp, kan sägas att vi brukar använda den till att alltid ha kallt vatten att dricka med oss. Kanske så Janne också menar!? Drick upp en deciliter ur en 1,5-litersflaska (eftersom fruset vatten expanderar!), lägg resten i frysen och ta med. Allteftersom isen smälter kan man dricka av friskt iskallt vatten! ![]() |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Jag har också läst dem.... fast har aldrig testat dessa tips om vad att göra av en vattenflaska.
![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Vattenflaskemetoden funkar kanon som melittahållare, dock så har en del fabrikat av plastflaskor en tendens att bli helt deformerade av det varma vattnet som hälls i mellitapåsen.
|
#6
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Jag fixar kaffe med medhavd (rese-)vattenkokare och espresso portionskaffe, jättegott! Skulle jag vara kvar längre än 3 veckor tog jag med mig kaffepress och franskrost också. Det finns inget godare kaffe än Arvid Nordquist Classic Franskrost...tycker jag!
![]() |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Jo det var min fundering innan att jag skulle värma upp vatten med hjälp kastrull och blanda ut i portionspåsar typ espresso och cappuccino men jag tycker inte att det är så jättegott och vill inte leva på detta i två hela veckor. Jag är så glad att jag hittade press-kokaren så jag tänker bara köpa med mig Zoegas prezzo...
K ![]() |
#9
|
|||
|
|||
![]()
Jag tänker som dig betr kaffe -tar alltid med mig till Grekland(+andra utlandsresor)
-pressokokare (i handbagaget ) -Zoega pressokaffe -liten resevattenkokare +lite torrmjölk Med en god kopp kaffe är det sedan bara att slå sig ner på balkongen med utsikt mot havet och koppla av och njuta................... eva b |
#10
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|