![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Får kanskje presisere til dere andre som ikke kjenner til uttrykket at malakí ikke er et merkenavn, men et ord som betyr myk. |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Bra du förtydligar för jag trodde faktiskt det var namnet på en ost. Jag är ju ganska eller väldigt dålig på grekiska. Finns det en ost med ett liknande namn för jag tycker mig känna igen det eller så är det bara så att dottern sagt att vi vill ha mjuk feta. Jag vet att många gillar lite hårdare och torra feta men det faller inte mig i smaken. Vill inte heller att den ska vara för salt.
Eva |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Malakí ska jag komma ihåg!
Aina |
#4
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
#5
|
||||
|
||||
![]()
Ostsorter i grekland:
Feta som dem flesta vet är en smulig välsaltad, mjuk ost,som är vit till färgen och som framställs av get-eller fårmjölk.Fetaosten används i pajer liksom även sallader,men serveras också separat till måltider. Kasseri: Är krämfärgad och har en mild smak. Den liknar cheddar osten i konsistensen och äts vanligen separat tillsammans med grovt lant bröd. Mizithra: Är en osaltad mjukost som tillverkas av råmjölk från får.Den serveras både som separat måltids ost och som ingrediens i söta och aromatiska rätter. Kefalotiri: Är en hård och välsaltad ost ,som närmast liknar parmesanosten. Den används huvudsakligen som riven ost och serveras till spaghettirätter. Graviera:Liksom greveosten serveras den till måltider eller används till att rivas och serveras till spaghetti och makaronrätter. Manouri: Är en osaltad,mjuk ost. Den äts separat till måltider eller används som ingrediens isöta och aromatiska rätter. Bra att veta om man är ute efter en ost sort eller bara testa de olika sorterna när man är på plats. ![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
.. och så har vi den vällagrade sifnosgetosten. Undrar just vad den heter?
Eva |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|