Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2009-09-27, 20:03
inkfishs avatar
inkfish inkfish är inte uppkopplad
 
Reg.datum: nov 2004
Inlägg: 8 500
Standard Sv: Vitlöksbröd

Riitta, jag tror att du får skriva BAKA med stora röda bokstäver

Jag hittade ett recept med vitlök och örter via google: Länk

Här är ett med bara vitlök: Länk
Svara med citat
  #2  
Gammal 2009-09-27, 22:29
Delfis avatar
Delfi Delfi är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 128
Standard Sv: Vitlöksbröd

Jag bakade ofta brod nar jag var yngre och experimenterade friskt
Jag hade ett basrecept som jag korde med vetemjol, jast, salt, vatten och olivolja (ev. lite ragmjol, solrosfron, linfron ocksa for att gora det nyttigare ) Man kan ju slanga i i princip lite vad som helst man kanner for.
Manga ganger pressade jag i vitlokssklyftor tillsammans med timjan och rosmarin, samt rivna morotter eller mosad potatis (overbliven kokt).
Morotter och/eller potatis gjorde brodet bade mustigare och godare.
Och sa jaste jag det nagon halvtimme i bunken, sedan ytterligare jasning en kort stund utbakat pa platen med handdukar over och sedan in i ugnen i 30-40 minuter (minns tyvarr ej exakta tider nu). Har dock inget skrivet recept - jag chansade alltid.
Och det brukade bli gott (om man nu far skryta lite!)
/Delfi
Svara med citat
  #3  
Gammal 2009-09-28, 03:35
ciakoohlers avatar
ciakoohler ciakoohler är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Bjuv
Inlägg: 1 007
Standard Sv: Vitlöksbröd

Jag blev så sugen igårkväll när jag läste detta.Rostade ett par bröd hällde på olivolja o pressade över vitlök!! Mums.Undrar bara vad tandläkaren säger nu på förmiddagen.Hade glömt bort att jag skulle dit
Svara med citat
  #4  
Gammal 2009-09-28, 06:55
Riittas avatar
Riitta Riitta är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2005
Ort: Uddevalla
Inlägg: 5 621
Standard Sv: Vitlöksbröd

Tack så mycket alla som kommit med tips Nu skall jag nog klara mig

Riitta
Svara med citat
  #5  
Gammal 2009-09-28, 09:36
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Vitlöksbröd

Ser att du fått hjälp. På den tiden barnen bodde hemma bakade jag då och då men inte så ofta numera. Jag brukar använda ett gammal baguetterecept från Vår Kokbok och oftast kalljäsa degen över natten i kylen. Tar då halva mängden jäst. Vitlöken och eventuella kryddor pressar jag ner i olivoljan så att den blandas på det sättet i degen. Jag föredrar Dinkelvetemjöl eller sk lantvetemjöl framför vanligt vetemjöl.

Eva
Svara med citat
  #6  
Gammal 2009-09-28, 12:34
Riittas avatar
Riitta Riitta är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2005
Ort: Uddevalla
Inlägg: 5 621
Standard Sv: Vitlöksbröd

Tack Eva ocksåNu har jag många tips och välja emellan

Riitta
Svara med citat
  #7  
Gammal 2009-10-03, 15:19
Riittas avatar
Riitta Riitta är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2005
Ort: Uddevalla
Inlägg: 5 621
Standard Sv: Vitlöksbröd

Nu har jag testbakat vitlöksbröd och smakat på den samma
Gjorde lite efter eget huvud. Tog mjölk som vätska. ca en halv dl olivolja som jag pressade en större vitlöksklyfta i samt blandade med lite Kalymnosoregano också
Gjorde runda bullar av degen och efter att har smakat och gett mannen en testbulle också, så är jag nöjd

Får väl baka en sats till i morgon och frysa till festen

Riitta
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT