![]() |
#10
|
||||
|
||||
![]()
Jag bakade ofta brod nar jag var yngre och experimenterade friskt
![]() Jag hade ett basrecept som jag korde med vetemjol, jast, salt, vatten och olivolja (ev. lite ragmjol, solrosfron, linfron ocksa for att gora det nyttigare ![]() Manga ganger pressade jag i vitlokssklyftor tillsammans med timjan och rosmarin, samt rivna morotter eller mosad potatis (overbliven kokt). Morotter och/eller potatis gjorde brodet bade mustigare och godare. Och sa jaste jag det nagon halvtimme i bunken, sedan ytterligare jasning en kort stund utbakat pa platen med handdukar over och sedan in i ugnen i 30-40 minuter (minns tyvarr ej exakta tider nu). Har dock inget skrivet recept - jag chansade alltid. Och det brukade bli gott (om man nu far skryta lite!) ![]() /Delfi ![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|