Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #10  
Gammal 2009-09-27, 22:29
Delfis avatar
Delfi Delfi är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 128
Standard Sv: Vitlöksbröd

Jag bakade ofta brod nar jag var yngre och experimenterade friskt
Jag hade ett basrecept som jag korde med vetemjol, jast, salt, vatten och olivolja (ev. lite ragmjol, solrosfron, linfron ocksa for att gora det nyttigare ) Man kan ju slanga i i princip lite vad som helst man kanner for.
Manga ganger pressade jag i vitlokssklyftor tillsammans med timjan och rosmarin, samt rivna morotter eller mosad potatis (overbliven kokt).
Morotter och/eller potatis gjorde brodet bade mustigare och godare.
Och sa jaste jag det nagon halvtimme i bunken, sedan ytterligare jasning en kort stund utbakat pa platen med handdukar over och sedan in i ugnen i 30-40 minuter (minns tyvarr ej exakta tider nu). Har dock inget skrivet recept - jag chansade alltid.
Och det brukade bli gott (om man nu far skryta lite!)
/Delfi
Svara med citat
 

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 02:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT