![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Jag blev så sugen igårkväll när jag läste detta.Rostade ett par bröd hällde på olivolja o pressade över vitlök!! Mums.Undrar bara vad tandläkaren säger nu på förmiddagen.Hade glömt bort att jag skulle dit
|
|
#2
|
||||
|
||||
|
Tack så mycket alla som kommit med tips
Nu skall jag nog klara mig![]() Riitta
|
|
#3
|
||||
|
||||
|
Ser att du fått hjälp. På den tiden barnen bodde hemma bakade jag då och då men inte så ofta numera. Jag brukar använda ett gammal baguetterecept från Vår Kokbok och oftast kalljäsa degen över natten i kylen. Tar då halva mängden jäst. Vitlöken och eventuella kryddor pressar jag ner i olivoljan så att den blandas på det sättet i degen. Jag föredrar Dinkelvetemjöl eller sk lantvetemjöl framför vanligt vetemjöl.
Eva |
|
#4
|
||||
|
||||
|
Tack Eva också
Nu har jag många tips och välja emellan![]() Riitta
|
|
#5
|
||||
|
||||
|
Nu har jag testbakat vitlöksbröd och smakat på den samma
![]() ![]() Gjorde lite efter eget huvud. Tog mjölk som vätska. ca en halv dl olivolja som jag pressade en större vitlöksklyfta i samt blandade med lite Kalymnosoregano också ![]() Gjorde runda bullar av degen och efter att har smakat och gett mannen en testbulle också, så är jag nöjd ![]() Får väl baka en sats till i morgon och frysa till festen ![]() Riitta
|
![]() |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|