![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Kikh! Kanske Rakomelo är ett alternativ - till jul - för dem som inte gillar glögg.
Själv dricker jag det mesta ... och när jag tänker efter så hade jag en rejäl knippe med kanelstänger med mig hem från Naxos. ![]() ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Metaxan är ett måste, tyvärr brukar jag snåla med stjärnorna. Brukar även beställa en kupa efter maten.
Ganska lik brandyn i Spanien, helt enkelt lokal "cognac", och stjärnsystemet är väl den samma?? ![]() Tyvärr så är priserna på starkvaror betydligt dyrare i Grekland än i Spanien. (kanske tur ändå? ![]() I Madrid i våras fick jag en väl tilltagen brandy på den lokala baren för 1,40 €. I Grekland har jag fått pröjsa uppåt 5€ för halva den kupan. |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Ja, visst är det väl njutbart att avrunda en god middag med en kupa Metaxa! På mitt stamställe på Santorini brukar kyparen alltid komma med en rejäl 5-stjärnig "on the house"...
Vad gäller Retsina har jag för mig att detta med kådan är en kvarleva från antiken när man använde kåda till att försluta amfororna - kanske det även har en viss konserverande effekt(?) på vinet. |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|