Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Kreta > Rethymnonkusten

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2010-10-04, 14:40
Stinas avatar
Stina Stina är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Göteborg
Inlägg: 576
Standard Sv: Gott efter maten

Det finns ju Crema di Limoncino också..den är som namnet antyder mer fyllig och söt smaken. Det är limoncino där man tillsatt "panna" på italienska(Sahne, på tyska) vet tyvärr inte vad det är.

Gott är det i alla fall!
Svara med citat
  #2  
Gammal 2010-10-04, 15:50
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Gott efter maten

Citat:
Ursprungligen postat av Stina Visa inlägg
Det finns ju Crema di Limoncino också..den är som namnet antyder mer fyllig och söt smaken. Det är limoncino där man tillsatt "panna" på italienska(Sahne, på tyska) vet tyvärr inte vad det är.

Gott är det i alla fall!
Det är grädde.

Eva
Svara med citat
  #3  
Gammal 2010-10-04, 21:13
Stinas avatar
Stina Stina är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Göteborg
Inlägg: 576
Standard Sv: Gott efter maten

Citat:
Ursprungligen postat av Eva L Visa inlägg
Det är grädde.

Eva
Aha! Tack Eva!
Svara med citat
  #4  
Gammal 2010-10-08, 21:45
nekjam nekjam är inte uppkopplad
 
Reg.datum: dec 2005
Ort: Sikeå
Inlägg: 433
Standard Sv: Gott efter maten

Ricky! Det lät jättegott som dessert kanske det var nåt sånt som jag bjöds på.
Ska absolut pröva.

Eva! Den hette Limonchello Di Capri och jag köpte den på Systembolaget 179 kr för 500 ml.
Svara med citat
  #5  
Gammal 2010-10-18, 15:13
larss avatar
lars lars är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2005
Inlägg: 881
Standard Sv: Gott efter maten

Så här brukar jag använda min hemgjorda limoncello:


Limoncellogrädde med biscotticrunch


•8 st mandelskorpor, biscotti
•2 dl vispgrädde
•4 msk lemoncurd
•1 dl limoncello


1. Krossa mandelskorporna försiktigt i en mortel och lägg hälften i fyra serveringsglas.

2. Vispa grädden och rör ihop det mesta av grädden med lemoncurd

3. Portionera i serveringsglasen och toppa med biscotticrunch, en klick vispgrädde och gärna lite citronmeliss.

4. Häll till sist över iskall limoncello och servera omedelbart.

lars
Kriti stin kardia mou
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 05:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT