![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Det där avdraget kom till för att få grekerna att begära kvitto, som jag förstått det. Det i sin tur ökar ju kraven på näringsidkarens redovisning, vilket är själva syftet.
Först tyckte jag också att det lät huvudlöst att kunna göra avdrag för ren konsumtion. Men jämför man med Sverige så har ju vi faktiskt ett grundavdrag - som jag inte hört något om att grekerna skulle ha. Jag tyckte mig få fler kvitton i år än tidigare år. Och hörde mer om att det nu blivit väldigt noga med att ha alla papper och bokföring i ordning. |
|
#2
|
||||
|
||||
|
Framtidsyrket: revisor eller skatteexpert...
|
|
#3
|
|||
|
|||
|
Fler kvitton på tavernor är absolut det man märkt mest av. Fast på vissa tavernor är det fortfarande bara att ägaren kommer fram till bordet och vi tillsammans pratar om vad som beställts....inga kvitton där inte. uträkningen skrivs på bordsduken så revisorn har väl ett fasligt sjå efter säsongen
![]() ![]() Detta förekom i såväl Parga, på Tinos som på Patmos/Samos. I affärer har det ju alltid förekommit kvitton. Enda undantaget en liten supermarket i Parga där kassalådan stod bredvid kassaapparaten och inget inslag gjordes. Eftersom jag bara köpte en flaska retsina så "bråkade" jag inte. Ja kom precis vid stängning så ägaren kanske satt och räknade kassan ![]() Annars så har krisen mer påverkat mig på ett mentalt plan såtillvida att det alltid finns en viss oro innan avfärd..Flygstrejk eller båtstrejk på gång?? Eftersom vi inte röker och är väldigt moderata med vin etc så märker jag inte av prishöjningen på alkohol och tobak. Eftersom kronan stärkts mot euron så tycker vi inte heller att vi märkt någon skillnad mot förra årets kostnader. Båtresorna hade höjts med 3 euro jämfört med förra året, en helt ok ökning. Lissi |
![]() |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|