Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Off Topic > Mat & Dryck (ej grekisk)

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2010-12-19, 10:30
Yannas avatar
Yanna Yanna är inte uppkopplad
 
Reg.datum: apr 2007
Ort: Rethymno, Kreta
Inlägg: 1 846
Standard Sv: Julmat

Citat:
Ursprungligen postat av Marianne Visa inlägg
Men till skinkan hör även brunkål - mums! Undrar om det är en skånsk tradition, det med brunkålen...., eller om jag har den från Stockholm...?
Inga andra som äter brunkål till skinkan?
Ja, jag tror det är en skånsk tradition. Jag är född i Skåne och min mamma brukade alltid göra brunkål. Jag gjorde själv brunkål i många år, men tog hälften rödkål och hälften vitkål, plus äpple, ättika o sirap...det är den allra godaste brunkålen!!!
Den rödkål och brunkål på burk som man kan köpa gillar jag inte alls, den smakar på tok för mycket ättika.
Svara med citat
  #2  
Gammal 2010-12-19, 13:16
Mariannes avatar
Marianne Marianne är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Danmark
Inlägg: 2 498
Standard Sv: Julmat

Rödkål äter vi förstås här i julen, hör till fläsksteken som är ett måste här i Danmark.

Ska absolut prova ditt allrabästa recept med hälften rödkål, hälften vitkål och iblandat äpple, låter smaskens. Ättikan är jag också försiktig med men sirap och kryddpeppar använder jag med rund hand.
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 21:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT