![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Du kan fylla din zucchini med det du gillar. Jag har gjort otaliga varianter av fyllningar en del helt vegetariska andra med exempelvi köttfärs. Vanliga kryddor i grekisk mat är basilika, oregano och mynta men de använder också många andra kryddor. Att fylla zuccinin med en blandning av köttfärs, keso, örtkryddor, lök och riven getost är underbart gott. Det går också bra att koka zuccinin med potatis, pressad citron och örter.
Eva |
|
#2
|
||||
|
||||
|
Min favorit er denne:
http://www.arla.dk/opskrifter/fyldte-squash/ håber den kan være til inspiration, selvom den er på dansk. |
|
#3
|
|||
|
|||
|
Tack alla för alla tips och svar, men nu ska ni höra något märkligt.
Dagen efter kom jag till min arbetsplats (förskola) i köket stod en av våra föräldrar (från Adzerbadjan) och lagade något hon kallade dólmas. Liknade kåldolmar men fyllningen var närapå identisk med det jag efterfrågat här! Ibland ska man ha tur i livet! ![]() Det var bl.a. nötfärs, paprika röd o grön, dill, grötris. Ska skriva ner receptet denna gång! |
|
#4
|
|||
|
|||
|
Jag trodde äggplanta var ett annat ord för squash...
Eller vänta nu, äggplanta är samma som aubergine, och squash är samma som zuccini...alltid förvirrande. Hursomhelst, fylld aubergine ska det ju vara! Men kom ihåg att för att få bort den bittra smaken bör auberginen först dränkas i salt i ca fyrtio min. Senast redigerad av Pippi den 2011-07-29 klockan 12:24. |
|
#5
|
||||
|
||||
|
Äggplanta är aubergine.
Eva |
|
#6
|
||||
|
||||
|
Jag åt precis alldeles underbart goda lammfärs och ris fyllda kolokithákia i citronsås
|
![]() |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|