Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #23  
Gammal 2011-10-24, 11:33
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Ouzo

Nostalgia är godare än 12:an. Jag skulle göra lite fava också numera går det att köpa ärterna i rätt storlek till den i de flesta välsorterade affärer. Fava, oliver, fetaost och en god korv blir perfekt till ouzon. Nu finns det kanske inte grekisk korv i Sverige men numera när det är inne att göra korv brukar det finnas lite roliga varianter i delikatessbutikerna. Jag tycker att det är godast att servera favan lite ljummen ej kylskåpskall och ned röd lök och lite ringlad olivolja över. Själv köpte jag lokalt tillverkad rå lammkorv på Bondens marknad och stoppade flera paket i frysen. Friterad zuuchini är också alltid gott men det är ju lite pillrigt att stå och fritera när gästerna kommer.

Såg at du efterlyste frågor. Jag ska komma med några senare hinner inte nu på lunchen.

Eva
Svara med citat
 

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 09:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT