![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Allt med filodeg går att värma senare om det inte innehåller spenat. Använd en vanlig ugn och inte micro ca 160-170 gr brukar bli bra.
Eva |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Tusen tack Eva!
![]() Middagen är räddad, jag kan laga maten i god tid och njuta av vännernas sällskap i stället! Hur lång tid behöver dom i ugnen? |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eva |
#4
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Eva L]Allt med filodeg går att värma senare om det inte innehåller spenat.
Detta undrar jag över?? Då jag ofta gör spenatpaj = spanakopita hela plåtar och värmer upp! så varför kan man inte värma? Tack Camilla |
#5
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Frappe]
Citat:
Fråga: Kan man äta uppvärmda rätter med spenat? Svar: Nitrat förekommer naturligt i grönsaker och rotfrukter. Vissa växter tar upp mer nitrat ur jorden än andra, t ex spenat och rödbetor. Om t ex spenatstuvning får stå i rumstemperatur över natten så kan ansenliga mängder nitrat i spenaten omvandlas på bakteriell väg till nitrit. Nitritet kan i sin tur reagera med andra ämnen, bl a aminosyraföreningar, och omvandlas till nitrosaminer (som kan vara cancerframkallande) i människans mag-tarmkanal. Nitrosaminbildningen hämmas av vitamin C och E. Därför ska rätter med spenat alltid kylas ned direkt efter tillagningen om de inte ska ätas omgående. Det är bra att äta C-vitaminrika livsmedel som kan hämma nitrosaminbildningen i magsäcken. Om man ska värma upp spenat på nytt beror alltså på hur man tidigare hanterat spenaten vid avsvalning och förvaring.kalimera |
#6
|
||||
|
||||
![]()
.
Man brukar ge rekkomendationen att inte återvärma spenat eftersom spenat innehåller nitrat som vid uppvärmning omvandlas till nitrit. Skulle tro att det finns information om detta på Livsmedelsverkets hemsida. Ann-Kristin. Senast redigerad av Annki den 2005-11-18 klockan 13:48. |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|