Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Ordet är fritt > Kalimerahörnor > BoCinas hörna

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2011-12-20, 18:37
Yannas avatar
Yanna Yanna är inte uppkopplad
 
Reg.datum: apr 2007
Ort: Rethymno, Kreta
Inlägg: 1 846
Standard Sv: Julefrid i Plakias

Bosse och Carina, det var så himla trevligt igår och ni ska ha tack för att ni kom och för det ni hade med er!

Citat:
Ursprungligen postat av Kalimera Visa inlägg
Det låter hur gott som helst! Inte minst den ouzomarinerada matjessillen!
Här kommer recptet för den som vill göra
Ouzomarinerad matjessill.
1 burk avrunnen matjesill
0,5 dl vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 dl ouzo
Rödlök
Värm upp vatten, honung, olivolja. Låt svalna o tillsätt ouzon, citronsaften o några kryddpepparkorn, strimlad rödlök och häll allt över matjessillen. Låt stå ett dygn.

Ett annat tips med Ouzo som ni bara måste testa och som är godare än både Rakomeli och glögg.
Varm Ouzo med honung! Men 1-2 snapsglas räcker...tro mig!!

Yanna
Svara med citat
  #2  
Gammal 2011-12-21, 15:50
Kalimeras avatar
Kalimera Kalimera är inte uppkopplad
Admin
 
Reg.datum: nov 2004
Ort: Karlskrona
Inlägg: 35 170
Standard Sv: Julefrid i Plakias

Låter mycket gott Yanna! Båda två. Tack för tips!
Svara med citat
  #3  
Gammal 2011-12-23, 21:34
MonkanSs avatar
MonkanS MonkanS är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jun 2007
Ort: Norrköping
Inlägg: 650
Standard Sv: Julefrid i Plakias

Den sillen är hur god som helst. Men eftersom jag är lite snål med den ouzo vi fick med oss hem från Kreta när vi var där i maj månad så nöjer jag mig med ½ dl. Det räcker för att ge bra smak.
Ouzoglögg också testad och den är bara sådär.. supergod..
//Monica S

Citat:
Ursprungligen postat av Yanna Visa inlägg

Här kommer recptet för den som vill göra
Ouzomarinerad matjessill.
1 burk avrunnen matjesill
0,5 dl vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 dl ouzo
Rödlök
Värm upp vatten, honung, olivolja. Låt svalna o tillsätt ouzon, citronsaften o några kryddpepparkorn, strimlad rödlök och häll allt över matjessillen. Låt stå ett dygn.

Ett annat tips med Ouzo som ni bara måste testa och som är godare än både Rakomeli och glögg.
Varm Ouzo med honung! Men 1-2 snapsglas räcker...tro mig!!

Yanna
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 23:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT