Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #12  
Gammal 2012-11-22, 13:09
Admirala Admirala är inte uppkopplad
Avslutat medlemskap på egen begäran
 
Reg.datum: apr 2005
Inlägg: 2 620
Standard Sv: OST

Citat:
Ursprungligen postat av Eva L Visa inlägg
Helt klart är det så en greve här hemma smakar också väldigt olika beroende på var den tillverkats och hur länge den lagrats. Ett annat ost tips är att prova mjuk feta om ni stöter på den i Grekland. Jag har bara ätit den på Folegandros och det var en fantastisk smakupplevelse.

Eva
Feta finnes i flere varianter, bl.a. feta malakó (myk feta), og den er kjempegod. Vil tro de fleste greske ostehandlere har den.
Mizitra, som jan c nevner, er en annen ost, som også finnes i myk og hard variant. Den harde er vidunderlig revet oppå retter med tomatbasert saus.

I Norge smaker alle de vanlige ostetypene likt, de er laget av Tine alle som en. (Og ikke har de mye smak heller ) Heldige dere i Sverige som har variasjon!
Svara med citat
 

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 20:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT