![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Jag har kollat i butiken jag handlar i. Någon 2011 års årgång av Santorini Assyrtiko finns inte att finna ens i Systembolagets interna system.
Jag undrar vad Kronstam i DN svamlar om? Vinet i sig är verkligen värt att dricka, har funnits i Sverige flera år och har personlighet och karaktär nog att tycka bra om. Ska försöka följa detta och kolla vad som kan ha blivit fel. /Hasse ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Han skriver så här om vinet:
2011 Santorini Assyrtiko. Nr 2338, 99 kr. Grekland. Santorini är en av pärlorna i den grekiska övärlden, en slocknad (?) vulkan med en jordmån som består av svart pimpsten där vinrankorna växer som fågelbon och med druvorna som ägg i mitten. Det ser inte så vackert ut, men är helt unikt och i sig värt en resa. Att vinet passar till den lokala maten är inte lika förvånande, det är det däremot att dessa viner kan utvecklas ytterligare från en nästan muscadetlik fräschör och kryddighet till en nära chablislik mineralprofil. Mamma mia! Ska finnas i april enligt Kronstam. |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Jag har idag tiil min glädje hittat ett Santorino Assyrtiko 2011. På Lidl här i Apostoli pris 4.99 Euro .Prod för Lidl Hellas är den enda märkningen .På baksidan finns en förklaring varför vinrankorna är formade som fågelbon ,det är för att skydda druvorna fr starka vindar, Provsmakning i kväll ,till torskpuckar drån Inca.Utlåtande kommer.
|
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Ja .Se ovan
|
#6
|
|||
|
|||
![]()
Tack för tipset Jan c,
Vi köpte vinet på Lidl och det var väl värt sitt pris på 4.99 €. Det var utmärkt både till fisken och till jordgubbarna. Men med ökad ålder för mig är stunden då maten förtärs viktigare än kvalitén på vinet. Nu undrar jag om ni känner till denna utmärkta bok om mat och vin? "Resa med mat och vin, Grekland", utgiven 1998 på Norstedts förlag. Författare är Peter Behrens och Maggie Vrba. Den ger utmärkta tips på producenter av vin i Grekland, skapliga matrecept från alla områden i Grekland och tips på de bästa restaurangerna m.m. Den bör vara oumbärlig för kalimerianer tycker /Jannis |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Ikke til forkleinelse for det som er nevnt ovenfor, men jeg benytter anledningen til å slå et slag for “The Illustrated Greek Wine Book” av Nico Manessis, som jeg tror må være noe nær den ultimate guide til gresk kvalitetsvin.
|
#8
|
|||
|
|||
![]()
Nu har vinet provats ,håller med Kronstam om chablislika smaker,men till vårt favoritvin runt 100 lappen Petit Chablis når det inte .Men nästa vecka har Lidl extra pris på Assyrtiko ,och då inhandlats ett par flaskor .annars får Retsina Hania duga som vittvin.
|
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|