![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Sånt vet man aldrig i förväg. Ibland blåser det mer, ibland mindre. Tro mig, du vill inte vara här om det inte blåser; då är det som att gå omkring i ett våtvärmande omslag och huden blir russinskrynklig på en liten stund.
![]() ![]() Tvårätters äter man inte i Grekland. ![]() Att använda priset på hamburgare som utgångspunkt för prisjämförelse är väl inte så smart; även i resten av Europa är väl riktig restaurangmat dyrare än snabbmat som hamburgare? Så att för det första kalla amerikanska hamburgare för "europeisk mat" och för det andra jämföra dem med restaurangmat är inte riktigt rättvist, tycker jag. Vill du äta riktigt billigt håller du dig till gyros eller souvlaki i pitabröd, grekisk snabbmat. Det kostar 2,50 Euro per portion. ![]() ![]() Det finns mängder av bra restauranger i Pigadia med omnejd. Läs i forumet och bland resebreven så får du massor av tips. Inne i själva staden tycker jag ni ska besöka Elea och gå ut i köket och själva peka bland dagens rätter. Där ska ni absolut ta saganaki med honung som en av förrätterna; helt ljuvligt god. Mike's har en mycket bra kock; välj gärna någon av dagens specialiteter. To Ellenikon är mycket bra, H Bala likaså. Där pekar du på det du vill ha tillagat, om du inte vill välja någon av de färdiga rätterna, och alla varmrätterna kostar 6.50. Ärligt talat har jag aldrig råkat ut för dålig mat på Karpathos. Några favoriter utanför staden är Taverna Under the Trees, en bit norr om Finiki. Klimataria i Volada är mycket bra, liksom den lilla tavernan I golia, som ligger allra först i Spoa. Idag har vi ätit på Taverna Rina, utefter flygplatsrakan. En liten familjetaverna där mamma lagar all maten själv av i huvudsak egna ingredienser. Vi åt fyllda zucchiniblommor, underbara gröna bönor med en himmelsk liten vitlökssås som vi bara måste be om receptet till, samt årets sista bit Manouli, den mjuka getosten som ägarens svåger själv gör. Efter den 10 juli gör han bara hård, torkad getost tills nya killingar kommer frampå vårkanten. Efter det åt vi mamma Rinas specialkyckling. Suveränt gott alltihop, följt av en rundvandring i köksträdgården och till hönshuset. ![]() Karin |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Tack så mycket Karin för det utförliga svaret, mycket mer än jag hade hoppats på!!! Både jag och maken blev glada över dina tips! Så bra för oss ovana Karpathosresenärer!
|
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() När vi så småningom - efter kvällskaffe med tillhörande fotbollsmatch på Agnanti - kom hem, var det alldeles vindstilla. ![]() ![]() I morgon blir det nya äventyr med hyrbilen. ![]() Karin |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Karin!
Jag vet ingen som kan som du få det att värka i hela min kropp av längtan tillbaka till Karpathos. Att jag och min fru är grek-mat-älskare gör det inte lättare att läsa dina mycket starka mat-beskrivningar. Efter flera besök på ön blir längtan av dina mat-rekommendationer mycket stark. Börjar hålla med Lena Ph ..... "ont det gör ont det gör ont .............. men skönt det är skönt det är skönt"! ![]() som redan har tillräckligt trångt i toppen på "återvändarlistan". |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Håller helt med dig. Bara att vänta och längta
![]() ![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Kan bare bekrefte hvor fantastisk g o d maten var og hvor trivelig service vi fikk ![]() Vi hadde planer om å tilbringe årets November måned på Karpathos, da ville det blitt mange besøk på RINA, som har åpent hele året ![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|