![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Det här är en kul diskussion. För oss bor i Grekland, hela eller stora delar av året, är även lever, kalamares, sjötunga osv smårätter det vill säga: vill någon i sällskapet ha grillad lever så beställer vi det. Ställer tallriken mitt på bordet och dom som vill äter av den. Det som kanske förvirrar det hela är att många tavernor serverar hela rätter. Det vill säga en tallrik med till exempel fisk, potatis, lite sallad, garnering och kanske en sås. Allt på samma tallrik. Som jag har förstått så är det bara en anpassning till turistindustrin. Och det är absolut inget fel!! På en grekisk taverna ska alla bli nöjda och mätta oavsett på vilket sätt dom vill äta.
|
|
#2
|
||||
|
||||
|
Citat:
Just det! |
|
#3
|
|||
|
|||
|
Eva L forklarte det bra, så jeg har ingenting å legge til der.
Forskjellen mellom "turisttavernaer" og "vanlige tavernaer" er ofte, men selvsagt ikke alltid, at de på de vanlige tavernaene lager maten fra bunnen av og har få men vellagde retter av sesongvarer, mens turisttavernaene kjøper endel/mye halv- og helfabrikata, fra storkjøkken, matvareprodusenter osv. Klart folk må få velge selv, men for meg er det viktig, når jeg er i Hellas, at jeg får skikkelig "hjemmelaget" mat og spiser som en greker
|
|
#4
|
||||
|
||||
|
Det är trevligt att ni skriver om hur smårätter ofta äts av greker, men det var inte det min fråga gällde.
Det jag undrar är det som Masse svarar på ("För mig är det absolut samma rätter vi talar om"), alltså om ni menar att förrätter och smårätter är samma rätter (fast de äts på olika sätt). |
|
#5
|
||||
|
||||
Citat:
|
![]() |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|