![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Imám (auberginrätt med bl a vitlök och olivolja) Supergott!! Lakerda (fisk som jag glömt svenska namnet på) Bakaliaros (ung som lutfisk) i olivolja och citron Fakés (linssoppa) Toursí (ung som pickles) Katsiki (killing) Risfyllda zucciniblommor //Zanét ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Min absoluta favoriträtt i det grekiska köket är Garides saganaki! Har även ätit en variant med musslor och räkor som var supergod! Malin |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Många grekiska familjer har ju sitt ursprung från Mikrí Asia (mindre Asien). De kom till Grekland i den stora tvångsförflyttnings-/utbytesvandringen 1922 och matkulturen har ju helt naturligt följt med. //Zanét ![]() |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Grekisk sallad
Tzatziki Souvlaki Gyros Moussaka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|