![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Masse bra forslag her Karin
![]() Dere bør så absolutt leie bil en dag eller to, eller ta en buss eller badebåt et sted, Karpathos er så MYE mer enn Pigadia. Anbefaler en dag i Lefkos, her er flere flotte strender. Ute på piren ligger taverna Dramoundana, som jeg mener er en av de aller beste på hele øya. Bli med ut på kjøkkenet og velg ut det du vil spise. Aldeles nyyyydelig mat her og en genuin atmosfære. Ingrid ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Om dere har bil, så kjør opp til Menetes (eller ta taxi).
Der finner dere tavernaen Perdika akkurat der man er på toppen. Der er det nydelig mat! |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Hur är läget med din resa Malin? När var det som du ska dra ner till Karpathos? Jag är ju lite nyfiken på att få ta del av vad du har upplevt av tipsen på matställen som du fått. Vi drar ner i början av september och kanske har vi innan dess fått höra lite från dig.
Masse, som längtar tillbaka till kära Karpathos |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Masse, Malin är hemma igen! Hon skriver nog en rapport här när hon ser inlägget
![]() Lissi |
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Kom hem i torsdags efter en härlig vecka ![]() ![]() Eftersom det var en otroligt varm vecka med temperaturer en bit över 30 varje dag så var det strandläge på dagarna som gällde. Vi hyrde solstolar nedanför hotellet Electra Beach där stranden var absolut bäst precis nedanför trappan upp till poolen. Poolbaren erbjöd varje dag en dagens special utöver vanliga menyn. Denna mat var otroligt vällagad och prisvärd och låg runt 6-7 Euro. Pastisio, soutzoukakia, Imam, fläskgryta och fylld zuccini var några av maträtterna som var dagens. Kvällstid var det svårare att hitta riktigt bra mat tyckte jag ![]() ![]() Tavernor som besöktes var Kyma, Elea, Mesegios, Elleniko, Mikes och Maxim. Alla utom Mike´s fick godkänt. Bäst var geten på Maxim samt en hel ugnstekt fläsklägg på Elleniko som var lagad på Kleftikovis. Den var för 2 men hade räckt till 4... På Kyma åt vi rödbetor, marinerad gavros, fava, kalamaridakia, tzatsiki och sallad... Allt var bra förutom den friterade bläckfisken som var för hårt friterad. Elea hade en god ostsaganaki med honung... men oj så mäktig! På Mesegios åt jag en god fläskroulad som var fylld med gravieraost och soltorkad tomat... Men såsen som var till var turistanpassad enligt mig... typ brunsås med peppar i ![]() Besöket hos Mike´s är en historia för sig... Vi kom och beställde in drycken först innan vi bestämt oss för maten... Min kompis bestämde sig för kleftiko efter rekommendation från mig. Jag bestämde mig för Lamm i vitlök och frågade då omdet var "riktig" ugnskokt potatis som lagats med köttet (som jag är van att få på Kreta och även fick på Maxim och Elleniko)...Nej sa han du får välja på bakpotatis eller pommes ![]() Då frågade jag om det såklart var riktig potatis i kleftikon... Nej det är pommes eller bakpotatis fick jag till svar. Usch då ville vi inte ha det heller såklart. Då blev han jätteirriterad och talade om för mig att jag inte visste hur riktig grekisk mat skulle serveras ![]() ![]() ![]() ![]() Men att bara råka ut för ett enda botten napp under en vecka kan jag ju ändå tacka er Karpathosälskare för ![]() En kväll var vi på Pelagos och lyssnade på husbandet och det var riktigt trevligt! Atlantis som boende gillade jag skarpt! Utsikt åt 3 väderstreck från balkong över hamn, strand och berg hade vi tack vare hörnlägenhet. Sköna sängar och nyrenoverat rum. Folk brukar förfasa sig över hur jag kan bo väster om Chania när jag är på Kreta i högsäsong men såg ingen skillnad på Pigadia och tex Platanias när det gäller tingeltangelaffärer, inkastare, barer, turistanpassade tavernor osv. Och även väldigt likt Chania med hamnen, gränderna, de många trapporna osv. Så jag kände mig som hemma nästan ![]() ![]() ![]() Vi är iaf nöjda över vår vecka och jag kan tänka mig att återvända för att då se några andra byar. Tack igen för alla tips! // Malin |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Malin! Efter alla FANTASTISKA matbilder från Kreta hela sommaren som jag sett på FB på , så förstår jag av bilderna från Karpathos att där är det klasskillnad!!! Till Kreta åker jag för naturen, människorna och ABSOLUT maten , men till Karpathos skulle inte maten, av det jag hört och sett locka mig. Sen måste man givetvis veta vilka ställen som har bra mat!!!
Lissi |
#7
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Självklart......
Lissi |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Jo så är det! Tack för rapporten Malin!
Masse, som trots rapporten längtar tillbaka till Karpathos |
#10
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Som jag skrev flera ställen med god eller ok mat men inga matsensationer ![]() // Malin |
#11
|
|||
|
|||
![]()
Det var den lite ovanliga touchen på många av rätterna i Chania som jag gillade. Jag äter ju inte kött, så för mig är det tillagningen av det vegetariska som blir viktig och där gillar jag både Portes, Tamam och Oneirodromio som exempel.
Jag äter godare i Chania än på Tinos, ingen tvekan. Lissi |
#12
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Når det gjelder mat o g det meste ellers, så er (heldigvis) smaken som baken, delt ![]() Ville bare si at j e g synes Chania er m y e mer sjarmerende/finere enn Pigadia, selv om jeg liker Pigadia kunne jeg ikke komme på å sammenligne! - der var du "snill" synes j e g ... Men når du synes Pigadia kan sammenlignes med Platanias " turisttingeltangel" m m, d a synes jeg du " tar igjen" ![]() Men reis tilbake, det b e s t e på Karpathos er det du ikke har sett, og smakt enda ![]() |
#13
|
|||
|
|||
![]()
Takket være Malin og dette forumet har vi funnet mange gode spisesteder i Chania. Nå går vi på nye steder hvert år, bruker Kalimera og Tripadvisor og finner fram.
Helt enig med Malin om at maten i Pigadia ikke kommer opp mot det utvalget man har i Chania. Jeg er av dem som ikke liker meg på Mikes eller på Elleniko (tror jeg den heter). Derimot har vi vært flere ganger på Maxim og også spist deres "almost wild goat" som mannen kalte det. Vi pleier også å avlegge La Mirage et besøk, for å hilse på. Maten deres syns vi er ganske god. På El Greco syns jeg maten var god og ellers på 3 andre spisesteder som dessverre ikke er der lenger. Ellers er det jo masser av muligheter når man reiser rund omkring på øya. Karpathos er for meg IKKE bare Pigadia, men hele øya. Har ikke vært der siden 2011....Men jeg planlegger hele tiden. I år blir det allikevel 2 turer til Chania. Vennlig hilsen Pelagia |
#14
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Själv brukar jag inte leta efter typisk, traditionell "grekisk mat". Lika litet som jag äter svensk husmanskost när jag går ut och äter hemma i Sverige. Kan vara gott emellanåt, men egentligen inte så spännande, egentligen. Husmanskost - både svensk och grekisk - kan jag laga själv. ![]() ![]() Vissa restauranger går vi till för att ägarna är gamla, goda vänner till oss. Där har vi givna favoriter som vi vet alltid är goda och vällagade. Men det har givetvis tagit några år för oss att hitta till favoriterna; inget man gör på en vecka, direkt. ![]() ![]() ![]() Karin Senast redigerad av karinafp den 2015-08-09 klockan 12:43. |
#15
|
|||
|
|||
![]()
Helt enig!
Selv savner jeg gamle Sea Side og tavernaen med damen som sang (hvis du vet hvem jeg snakker om, Karin). Og det var en pizzarestaurant som ble drevet av en hjemvendt dame fra Canada som også forsvant... Nei, nå må jeg se å komme meg en tur tilbake til Karpathos. Vennlig hilsen Pelagia |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|