Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Ordet är fritt > Kalimerahörnor > Arne & Birgittas hörna

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2016-04-20, 10:49
Alalas avatar
Alala Alala är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2008
Ort: Finland
Inlägg: 6 494
Standard Sv: Aprilresa till södra Kreta 2016

Undrar lite hur johannesbrödträdets frukt smakade? Går det att beskriva på något sätt? Man gör ju carobmjöl av den och det lär man kunna använda som ersättning för kakao. Själv har jag inte smakat det.....ännu.

Tack för rapport och bilder!

/ Anne
Svara med citat
  #2  
Gammal 2016-04-20, 11:28
Beas avatar
Bea Bea är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jun 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 560
Standard Sv: Aprilresa till södra Kreta 2016

Vad härligt att få följa ert resande igen! Och kul nu när vi också varit i Paleochora att kunna föreställa sig allt ni tar er för och äter Pizzorna var underbara på Odyssevs.

Hälsa från oss andra Umeåbor på Haris!

Bea
Svara med citat
  #3  
Gammal 2016-04-20, 14:31
yanniss avatar
yannis yannis är uppkopplad nu
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 4 946
Standard Sv: Aprilresa till södra Kreta 2016

Torkad Johannesbröd är lite sött, som fikon, men mycket mer torkat. Sen finns det stora frön i frukten och dem spottar man ut.
Det kan vara ett alternativ till vindtorkat renkött när man åker en färjetur. Men jag måste ju säga att mitt torkade renkött är många strån vassare. Men kanske nyttigare,,,,,

Birgitta.
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 16:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT