![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Citat:
Masse |
|
#2
|
||||
|
||||
|
Den godaste Saganakin åt vi på Korfu!
Den flamberades i liten stekpanna vid bordet och var knaprig på utsidan, rinnig innuti och flöt ut i stekpannan. Helt underbar och säkert med kalorier för en hel dag!! ![]() ![]() /Kajja
|
|
#3
|
|||
|
|||
|
Det finns redan en saganaki tråd i forumet. jag svarar igen: Lambi på Patmos
Köper potatiskryddor i Grekland. Annars dragon, timjan , salt o peppar Skivar hård potatis eller bak potatis, en halv cm tjock Olivolja i en ungssäker form, i med potatisen ressa över citron, häll i vitt vin, på med kyddor in i 225 grader i 45 min till en timme rör om efter 35 min Gärna lite citron över Inte illa alls |
|
#4
|
||||
|
||||
|
Så ni frågar efter rätt ost så heter den Kefalotiri
om man använder en välagrad Greve så blir resultatet toppen
|
|
#5
|
||||
|
||||
|
...och "saganaki" är just den lilla stekpannan man använder...
|
|
#6
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() Citat:
Stort tack för klargörande av hur det ligger till
|
|
#7
|
||||
|
||||
|
[QUOTE=Helena S;388927]Hötorgshallen?
![]() Du hittar kefalotiri I Hötorgshallen hos Grekerna, är de som ligger I mitten och säljer för övrigt en massa olika torkad frukt och nötter. |
![]() |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|