![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Ett utdrag ur en av länkarna:
nästan all mald kanel som säljs i dagligvaruhandeln är INTE kanel utan sk kassiakanel, en billigare kanelsmakande närbesläktad art som innehåller stora mängder av det giftiga ämnet kumarin. Kumarin är levertoxiskt. För märkligaste av allt är väl ändå att Livsmedelsverket godkänner att den giftiga kassiakanelen får säljas under namnet kanel, utan att informera om att den inte är äkta och utan att kräva en varningstext om kumarin? Äkta kanel kallas ceylonkanel och det riktiga namnet är Cinnamomun verum eller Cinnamomum zeylanicum. |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Mycket bra information! Hade inte en aning om att det fanns olika sorters kanel. Kanel är väl kanel liksom.
Det var som på min uppväxt på 70-talet, då matoljan hette Kronolja och användes ytterst sporadiskt. Idag finns ju en uppsjö av olika oljor. Samma med vitlök som finns i flera varianter, både färsk och torkad. På 70-talet var vitlök nästan något suspekt och förknippades med sydlänningar. På sin höjd användes vitlökspulver som krydda. Min mor höll t ex fast vid sitt vitlökspulver livet ut. ![]() Nu har jag iaf beställt äkta kanel. För se om det är ngn smakskillnad. ![]() /Netwolf |
#3
|
|||
|
|||
![]()
http://taffel.se/blog/det-finns-ingen-akta-kanel
Länkar till en annan artikel om hysterin runt kanel. Även kassiakanel tillhör cinnamonumsläktet. Därmed inte sagt att kassiakanel är att föredra, använder själv enbart ceylonkanel men det behövs lite balans i diskussionen. |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|