![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Saxat från www.tasteline.com:
Grillade laxspett med grekisk pytt i panna (4 port.) 0,6 kg laxfilé 1 dl olivolja 2 st potatisar 1 st zucchini 2 st tomater 1 dl svarta oliver, urkärnade 1 dl gröna oliver, urkärnade 100 g fetaost 1 kruka färsk basilika 2 st vitlöksklyftor 1 krm vitpeppar, malen 1 krm salt Tillagning: 1. Skär laxen på längden i fyra avlånga remsor och pensla dem med olivolja. 2. Skär grönsakerna i grova pytt-i-pannabitar. Plocka loss bladen från basilikan och finhacka stjälkarna. Skär fetaosten i tärningar. 3. Stek potatisen i olivolja några minuter tillsätt sedan zucchini. Pressa vitlöken över och tillsätt basilikastjälkar, tomater, oliver och fetaosten. 4. Dra av från värmen, salta och peppra. 5. Sätt laxen på spett och grilla på hög värme till en början. Dra sedan bort och efterstek på lägre värme ca 4 minuter (tiden beror på tjockleken). 6. Blanda ner basilikabladen i pytten och servera omedelbart med spetten till. (Har inte provat själv [ännu] men det låter gott!!!!) //Åke |
#2
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Det här lät smaskens!! ![]() Tusen tack för det Åke! Katarina |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
#4
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Du befinner dig söderut den dan jag ska testa det ![]() Men om det smakar lika gott som det låter så kan det ju hända att jag gör det fler gånger... ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Ett recept på lax en av mina favoriter är:
Lägg laxfilé i en form ovan på dem lägger / brer man över en blandning som består av: Blanda ströbröd och grädde till en gryning massa, smula ner feta ost (hård) rivna morötter, pressa lite vitlök och en skvätt olivolja. Salt och peppar In i ugen 225 g ca 25 min. Innan fisken gör du potatis klyftor varvat med vitlöksbitar, salt peppar och oregano, olivolja i ugn 250 g ca 30 min när postatisen är nästan klar pressar man citron över. En god sallat samt lite vitt vin till! Garanterat gott ![]() Hälsningar Camilla |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Min lax favorit:
Lägg en laxfile i en oljad form, mixa en bit feta och en burk creme fresch och bred över laxen. Ca 15min i 220grader. Tärna en gurka, skiva en rödlök, fräs i en gryta. Saft av 1/2citron, 2msk grov senap och mkt hackad dill blandas i och puttrar några minuter. Servera laxenoch röran med kokt potatis. GOTT!!!! |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|