![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Tack för ditt svar Anders! Nu var flaskan ny, vilket gör mig lite orolig. Skicka gärna receptet på ouzo-lemonaden, vilket i mina öron låter lite mystiskt
kanske för att jag föredrar ren ouzo.
Senast redigerad av sjöborren den 2020-10-23 klockan 11:10. |
|
#2
|
|||
|
|||
|
Här kommer ett recept:
Ouzo-lemonad - en enkel, frisk och Grekisk sommarkänsla, rätt i glaset… Innehåll: 6 cl Ouzo 4 cl citronjuice 3 myntablad 1 tsk honung 8 cl isvatten, eller mer om du känner för det Hur gör man Ouzo-Lemonad? Häll i Ouzo i ett tumblerglas Häll i citronjuice och myntablad, muddla blandningen försiktigt Häll i honung Häll i isvatten och rör om tills det blandats ut ordentligt Giamas!! 😀 |
|
#3
|
||||
|
||||
|
Anders, detta recept är mer utvecklad än min /vår ouzo. Ber alltid om en citron. Den pressar jag över ouzon och isen. Tillsätter då ytterst lite vatten.
På dom ställen jag brukar tillbringa frekvent vet dom att jag alltid ska ha en citron. Hemma använder jag ouzon främst till matlagning. Birgitta. |
|
#4
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() Men hade vi inte ifjol samma diskussion om ouzon från Sitia? Finns väl en tråd någonstans..... Eller har jag drömt kanske? ![]() / Anne
|
|
#5
|
||||
|
||||
|
Till frågan om Sjöborrens Ouzo går att dricka. Ja, det tror jag!
Jag har upplevt precis samma sak. Hällde, för inte så länge sedan, upp en skvätt Ouzo från en nyöppnad flaska, inköpt på Atens flygplats och förpackad i "papprör". Efter att ha hällt på vatten, reagerar jag också på färgen, eller snarare, bristen på densamma. Godtrogen, som jag är, fick jag för mig att jag kommit över någon extra fin sort! 😊 Jag drack glatt upp glaset, och senare hela innehållet i flaskan (dock inte samma kväll), utan att drabbas vare sig av magknip eller andra bekymmer. Kanske smakade drycken något "mindre" Ouzo, men för mig funkade den helt ok! |
|
#6
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() /Netwolf |
|
#7
|
|||
|
|||
|
Gör tvärt om....😉 Den bohuslänska älgen får frysa kvar i frysen. Ouzo-lemonad inmundigas för att värma upp efter heldag ute i ett rysligt höstrusk. 🥶
|
|
#8
|
||||
|
||||
|
Citat:
/Netwolf |
|
#9
|
||||
|
||||
|
Citat:
Birgitta. |
|
#10
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() ![]() ![]() Jag kan höra dem sjunga när jag läser sånt! Masse |
|
#11
|
||||
|
||||
|
Det går kanske inte lika bra med selleri men det går alldeles utmärkt att blanda ouzo (och även retsina) med Sprite. Men receptet som AndersK skrev om lät alldeles utmärkt det också
.Celbe |
|
#12
|
||||
|
||||
|
Citat:
Och ..... tja ..... vad gör man? Det som inte dödar det härdar sägs det ju! Vi blandade varsin "liten fördrink" på Akvavit och ÄppleMer, och jag lovar!, det var det absolut äckligaste jag har druckit både förr eller senare. Men .... ..... jag misstänker starkt att ditt recept Celbe skulle kunna överträffa det!!!! Ouzo eller retsina blandat med Sprite! ![]() ![]() Huga och Fy Vale!!!Masse |
|
#13
|
||||
|
||||
|
Alala! Du har säkert rätt i att jag skrev om ouzon även förra året.
Jag ska prova både AndersK och Birgittas recept. Men bara tanken att blanda ouzo eller retsina med Sprite eller som några, blandar Retsina med Coca-cola ...
|
|
#14
|
||||
|
||||
|
Citat:
Kanske var det det jag kände på mig när du kom gående längs stranden i Livadia. "Här kommer en person som vet att uppskatta ouzo/retsina på rätt sätt!" ![]() Masse som vill ha sin ouzo ren och oblandad |
|
#15
|
||||
|
||||
|
Vilken människokännedom! ☺️🇬🇷
|
|
#16
|
||||
|
||||
|
Man tager vad man haver tänkte jag när jag skulle äta surströmming för ett tag sedan.
Som vanligt gör gör jag prydligt en klämma bestående av korntunnbröd, mandelpären, strömming och lök. I brist på en Skåne tog jag ouzo utan is och vatten. Den smaken parade sig inte alls med den ljuvliga surströmmingsklämman! Birgitta |
|
#17
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
#18
|
||||
|
||||
|
Kanske den här ”bleka ouzon” fungerar till morgondagens middag: steksill med potatis, mycket lök, samt lingon. Måste testa ..
|
|
#19
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu blev jag sugen på surströmming! Masse |
|
#20
|
||||
|
||||
|
Måste erkänna en sak. Jag är faktiskt inte så värst förtjust i ouzo. Att säga det på Kalimera, är väl som att svära i kyrkan. Men så är det.
Jag har flera oöppnade pavor hemma, men dricker det ytterst sällan. I Grekland kan jag dricka det pliktskyldigast, men det egentligen mest "för att man ska". Då tycker jag nog nästan att Raki är godare. Mer rakt på och ibland en riktig hästspark. ![]() Nä, jag är mer en whiskygubbe. Nästan varje kväll på ballen (balkongen alltså), så avslutar jag med en "virre" i den varma grekiska sommarnatten. Helst oblandad om det är en fin sort. I övrigt med lite is. ![]() /Netwolf |
![]() |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|