![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Men gott var det ![]() /Netwolf |
#2
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Masse som alltid är nyfiken på ny och spännande mat |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Ja, det är en grekisk grönsallad med salladslök och dill. Åsså olja o vinäger
![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Men då kör jag vanlig grekisk bondsallad istället. Den blir nog lite matigare tror jag. Kanske petar jag i lite stora kapris i den. Tror det var på Sifnos som jag fick det första gången. Masse |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Maroulasalata
![]() Jag googlade lite och jo, det är en enkel grönsallad. Lite variation på ingredienserna som det brukar vara i recept. I en hade man satt fetaost till och då blir den ju lite matigare. Faktiskt så åt vi en liknande sallad igår kväll. Grönsallad dit jag hade tillsatt färsk basilika. Dressingen bestod naturligtvis av den färska olivoljan från Kreta, smaksatt med lite citron. Till detta lite ostar och ett gott färskt bröd som var ett olivbröd bakat på rågsurdeg. Brödet bar det fina namnet Pavé Kalamata. Och när jag ser ett sånt bröd i butiken finns det ingen makt i världen som hindrar mig från att köpa det. ![]() ![]() God lördag alla! / Anne ![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Masse |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Ja det där med bröd är ju inte som förr. Olivbrödet köpte jag från en vanlig matbutik. Det var ett sånt bröd som de steker i butiken från en färdig deg. Degen kom om jag kommer rätt ihåg från Litauen. Så det är ju inte lokalproducerat precis.
![]() ![]() / Anne ![]() |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Just nu ”gosar sig” ett gäng fyllda paprikor i ugnen = gemista. Till det ett glas Malamatina, kanske en liten ouzo,
![]() ![]() |
#9
|
|||
|
|||
![]()
Oj, oj, oj. Har sett programmet och man kan ju bli gråtfärdig av längtan. Det var länge sedan vi var på Tilos, men kände igen oss. Vill tillbaka.
Kerstin |
#10
|
|||
|
|||
![]()
Fantastiskt program, SÅ mycket visades från mycket man är van vid från resor. Har visserligen aldrig varit på Tilos men det spelar ingen roll.
Det var spännande att se danskan Anne-Marie och historien hur hon träffade sin grekiska man Filippo. Kul ! / Hasse Senast redigerad av Hasse den 2024-01-14 klockan 18:35. |
#11
|
||||
|
||||
![]()
Ett mycket trevligt program!
Och när det var slut så fortsatte vi greklandskvällen med god mat. Lammracks, greksallad med stora kapris, tzatsiki, bröd, olja från Parga och en slurk Plomari ouzo. Anne: Jo visst har vi samma system i Sverige med s k butiksbakat bröd eller bakeoff-bröd som det också kallas. D v s färdig deg levereras till butikerna som sedan slutgräddar det i butiken. Masse |
#12
|
||||
|
||||
![]() Citat:
/Wolfen |
#13
|
|||
|
|||
![]()
Tyvärr är bröd i livsmedelsbutiker numer så dåligt (med väldigt få undantag). Har fått mig att börja experimentera, finns det inte gott bröd får man baka själv (dock utan surdeg, det är lite väl avancerat
![]() Masse, nu har du väckt "läckergommen" i mig! Här ska kokas lammgryta med zucchini som blir bas till en youvetzi (har fin Melissa large risoni-pasta i skåpet!) På lördag väntas godsaker här hemma........ Med lite Assyrtikovin till och, förstårs, tzatziki med bröd och........ Catlady, som i väntan på värme försöker skapa den själv....... f...n vad kallt det är!!! |
#14
|
||||
|
||||
![]()
Catlady! Det där låter väldigt gott!
![]() / Anne ![]() |
#15
|
||||
|
||||
![]()
Tack för tips, det var så mysigt att se. De sitter där än på stranden i Livadia och äter nystekt bläckfisk 🦑 med en hela ouzo till...
![]() De berättade att Tilos låg i topp som turisternas favorit när det gäller "återvändar-ö". Förstår varför! |
#16
|
|||
|
|||
![]()
Söndags TV tips! - "Annes och Anders Europaresa" är en fängslande dokumentär från 2022 där Anne Hjernøe och Anders Agger utforskar olika delar av Europa. De besöker länder som Grekland, Frankrike, Spanien, Cypern, Ungern och Estland, och deras resa erbjuder en unik inblick i varje lands kultur och sevärdheter. Denna dokumentär är en spännande upptäcktsresa genom Europas mångfaldiga landskap och finns tillgänglig på SVT Play.
|
#17
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() / Kajja ![]() |
#18
|
|||
|
|||
![]()
Kan rapportera, NU är jag varm, för tillfället i alla fall
![]() Efter en middag bestående av en riktigt god youvetzi (lammgryta med zucchini som bas) och diverse tillbehör är vi nu proppmätta! ![]() 1996 var vi på på Egina och köpte med oss 6 st youvetzi-skålar tillverkade av Agia Marinas egen keramiker, de håller än trots ett antal "körningar" i diskmaskinen! (Gissa om jag "bevakade" handbagaget på vägen hem.... ![]() Nu är det dags för "la grande finale", ett glas Metaxa 7-stjärnig förstårs....... Catlady, som är mätt, belåten och som kanske blir lite "lullig" men "so what"......i kampen mot kylan är det mesta tillåtet...... ![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|