![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Hittade en bild av Giovetsi, den säger väl inte så himla mycket men:
Länk till bild Jag tror dock inte att den alltid är lamm när du beställer den, den kan lika gärna vara nötkött. Rätta mig, någon. Gemista skulle jag säga är fyllda paprikor eller tomater. Fyllningen baseras enligt min erfarenhet oftast på ris, köttfärs är undantaget. |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Det är väl inte helt ovanligt med olika sorters giouvetsi på menyn - jag har för mig att det står "lamb giouvetsi" och "chicken giuovetsi" osv, ibland.
|
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Karin |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Det är så olika alltså? Det var det jag trodde, blev lite fundersam när receptet angav lamm rakt.
|
#5
|
|||
|
|||
![]()
Vad gäller Giovetsi vet jag inte, men Stifado (som traditionellt tillagas med nötkött) har jag ätit i bläckfiskversion - jäääääääääättegott! Det du Ink
![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Jag vet, det tenderar att heta Inkfish stifado på menyerna.
![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eva |
#8
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eva Senast redigerad av Eva L den 2006-07-03 klockan 00:47. |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|