![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Menar du recept eller förvaring? Gäller det förvaring bör kaprisen ligga kvar i saltlagen och förvaras i kylskåp sen burken öppnats.
Eva |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Både och.... har sett någonstans men minns inte var, att man kan lägga in dom i en vinäger men då är frågan vilken vinäger och ska man koka upp den först? Jag är väldigt dålig på inläggningar då jag knappt äter inlagd gurka, men kapris blev en aha upplevelse
![]() Just nu ligger allt kvar i petflaskan i kylen, undrar om det funkar eller ska jag flytta över det i en glasburk? Eva-Lena |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Om kaprisen redan ligger i en inläggning varför ska du då byta ut den? Det är viktigt att inläggningar görs rätt för att den konserverande effekten ska bli bra. I en standardkokbok som ex Vår kokbok som är mycket bra finns det lite skrivet om olika matlagninsmetoder och även recept på inläggningar. Flytta gärna över kaprisen med inläggning i en ren glasburk med tättslutande lock.
Eva |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
![]() För några år sedan fick jag av goda vänner på Santorini med mig en burk kaprisblad. Lät dem ligga kvar i burken. Mer än ett år efter åt vi de sista och de var lika fina och goda som i början. EDIT: Ser nu att dina kapris ligger i salt - Låt dem fortsätta med det och bry dig inte om vinäger etc. //Zanét ![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|