![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Nikkaluoktasoppa
ca 400 gr älg eller nötfärs drygt 5 dl finstrimmlad vitkål 3 msk senap 2 msk tomatpuré 1 halvstor gul lök 1 lagerblad Drygt 1 liter vatten 2 kalvbuljongtärningar 1 purjolök finstrimmlad 1 msk naturligt jäst, mörk kinesisk soja salt vitpeppar svartpeppar persilja Stek den gula löken och färsen i lite äkta smör salta den efter eget tycke, tillsätt senap, tomatpure, lagerblad, vatten och kalvbuljong. Koka ca 10 min. Krydda med lite svart och vitpeppar, Lägg i purjolök och vitkål samt soja. Koka ytterligare 7-8 min. Smaka av och salta vid behov. Klipp persilja över. Eva Senast redigerad av Eva L den 2006-09-22 klockan 20:48. Anledning: Glömde |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Gotti,gott
![]() Riitta ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Den som vill ha en tunnare soppa kan ta 12,5 dl vatten och två och en halv kalvbuljongtärning. Soppan kan också toppas med en klick creme fraiche vid serveringen.
Eva |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|